Vijesti

„BRINI SE ZA PORODICE KOJE ĆE DOBITI OTKAZ, TVOJA BAHATOST JE…“ Burne reakcije na društvenim mrežama nakon istupa Milorada Dodika…

Uslijedile su brojne reakcije na društvenim mrežama, a „Slobodna Bosna“ donosi samo one komentare koji nemaju uvredljiv sadržaj.

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama nakon što je Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska, komentirao nove američke sankcije kompanijama i osobama koje su povezane s porodicom Dodik.

Dodik je rekao da je ponašanje Amerikanaca prema njegovoj porodici i političkom angažmanu velika izmišljotina i laž, te da laž ne može biti politika i zbog toga, kako je kazao, Amerika gubi moć.

Uslijedile su brojne reakcije na društvenim mrežama, a „Slobodna Bosna“ donosi samo one komentare koji nemaju uvredljiv sadržaj.

-Moja porodica, za razliku od, recimo, porodice predsjednika SAD-a, nema problema sa zakonom. Moj sin nije kažnjen za prekršaj, moja kćerka jednako tako, ali im je ugrožena egzistencija. Ne žalim se, ali kažem kako jeste, rekao je Dodik.

-Cijeli svijet terorišu činjenicom da upravljaju platnim prometom cijelog svijeta i ovdje pišu za mog sina i kćer, na koje sam ponosan i koji su dobri ljudi, a koji, naravno, mene podržavaju činjenicom da su mi rodili sedemoro unučadi i napravili nesumnjivo najveće bogatstvo, kazao je Dodik.

Podsjetimo, dodavanjem “Prointera ITSS”, “Infinity International grupe”, “K-2 Audio Company”, “Kaldera Company”, “Sirius 2010” i televizije “Una World” na OFAC-ovu listu sankcionisanih pravnih lica od strane SAD-a, kojima će po svemu sudeći uskoro biti pogašeni svi bankovni računi, pod znak pitanja dolaze isplate plata za više stotina radnika zaposlenih u tim firmama.

Prema zvaničnim podacima s kraja prošle godine, najviše zaposlenih ima “Kaldera Company” – 183, dok je odmah iza nje “Prointer ITSS” u kojem radi 178 ljudi u Banja Luci i Sarajevu.

Na OFAC-ovu listu ekspresno je uvrštena i firma “K-2 Audio Company” na koju je Alternativna televizija zbog sankcija nedavno prebacila svoje radnike, a u pitanju je 131 zaposlena, prema posljednjim podacima u registru.

Medijska kuća “Una world”, televizija koja je otvorena pod velikim pritiscima javnosti i uz brojne kontraverze takođe se našla na ovoj listi, a zapošljava 65 radnika.

Tu su još i računi i radnici “Infinity grupe” koja ima svoje ekspoziture u Crnoj Gori i Makedoniji, kao i banjalučka firma “EP mobile”, koja, doduše, nema radnike, ali uspješno pobjeđuje na javnim pozivima za nabavku punjača za električna vozila.

“Infinity grupa” istakla je da je sankcijama ugroženo 800 radnih mjesta u njihovoj grupaciji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button