Vijesti

Radovan Višković postao “teoretičar zavjere”: RS je skenirana iz zemljine orbite, sankcije su zbog njenih resursa

Zato se premijer, kako tvrdi, ozbiljno zabrinuo kada je dobio informaciju da se na ozbiljnim okruglim stolovima govori u rudnom bogatstvu RS

Posljednje proširenje američke crne liste prva su politička tema u Republici Srpskoj i danas. Od ranoj jutra ne prestaju reakcije i tumačenja. Premijer ovog entiteta Radovan Višković kaže “da je RS skenirana i da je neko bacio oko” na resurse, ministarka finansija Zora Vidović vapi – riječ je o sistemskom uništenju Republike Srpske. Zbog sankcija u sjenu pada i najava predstojeće dvije sjednice Narodne skupštine.

Proširena lista sankcija već treći dan ključna je tema u RS zbog koje je i premijer poranio u program javnog medijskog servisa da poruči da je iza svega “cilj satanizacije i ukidanja Republike Srpske s namjerom da se njeno političko rukovodstvo građanima ogadi”.

– Kada bi trebali da odgovorite sa stručne strane onda morate zanijemiti, jer odgovora nema, naveo je Radovan Višković, premijer RS.

Prema njegovim riječima “glavni razlog napada je imovina Republike Srpske odnosno njeni resursi”. Ima i teoriju kako je Vašington došao do vrijednih podataka.

– RS onog momenta kada je skenirana, a ona je skenirana satelitski, vi znate danas sa kakvom tehnikom i tehnologijom svijet raspolaže, da jednostavno iz zemljine orbite može da snimi šta se nalazi u utrobi ili unutrašnjosti same zemlje, dodao je Višković.

Zato se premijer, kako tvrdi, ozbiljno zabrinuo kada je dobio informaciju da se na ozbiljnim okruglim stolovima govori u rudnom bogatstvu Republike Srpske. Iako je iz njegovog izlaganja sve upučivalo da je za probleme odgovoran Washington, na kraju je i to “demaskirao”.

– Iako ću ja ovdje odmah da demantujem sam sebe, u smislu, ja mislim da ovo nije obračun Amerike sa Srbima i Republikom Srpskom, ovo su pojedinci, frustrirani pojedinci, tvrdi Višković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button