NajnovijeSvijetVijesti

Milanović ponovo branio Dodika, ljut na Schmidta jer nije promijenio Izborni zakon po želji HDZ-a

– Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović tokom obraćanja u Širokom Brijegu gdje je odlikovao bojnu “Poskok” HVO-a kazao je da su Hrvati neiskorjenjiv narod ovog prostora jednako kao Srbi i Bošnjaci.

Kazao je kako je prije nekoliko dana bio oštar u procjeni i ocjeni nekih događaja u BiH ali da ima pravo da govori kao predsjednik Hrvatske.

“Dokle god visoki predstavnici ko god im dao mandat, VS UN-a, dok god budu imali instinkta i interesa i volje mijenjati zakone zemlje ukazima, kako bi podigli optužnicu za novo izmišljeno kazneno djelo protiv Pere, Marka, Milorada ili Muhameda, a nemaju vremena i interesa promijeniti izborni zakon što mogu jednim potpisom pera i omogućiti Hrvatima, odnosno onemogućiti da Hrvatima predstavnike biraju oni koji nisu Hrvati, dokle god je ta olovka teška ko gromada, a ona druga laka ko perka, ja u takvu pravdu ne vjerujem”, kazao je Milanović.

Dalje je kazao kako je želja Hrvatske da BiH bude uređena i funkcionalna zemlja, a za čiju sudbinu Hrvatska ima odgovornost.

„Imamo odgovornost i ograničena sredstva i politička i vojna ne spominjem jer o tome i ne razgovaramo, ali imamo poziciju da smo jači nego prije 20 ili 30 godina i tu svoju legitimnu snagu ne koristimo iz čudnih razloga. Treba biti uporan, mi danas pokušavamo zaustaviti gluposti i nepravdu. Živjela Hercegovina, živjela BiH, živio hrvatski narod u BiH”, kazao je Milanović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button