Vijesti

DURAKOVIĆ ZNA KO STOJI IZA SVEGA: “Kada je održana policijska vježba u Višegradu bili smo svjedoci…”

Večeras je u emisij 7PLUS na TV Hayat govorio potpredsjednik RS-a Ćamil Duraković.

“Svjedočimo da su i nove sankcije SAD-a koje su uključile još sedam firmi koje podržavaju mrežu Milorada Dodika, uz napomenu da se na tome neće stati, signal i poruka Miloradu Dodiku da će doći kraj i da njemu i njegovoj politici slijedi krah koliko god on zvučao bahato i to pokušavao negirati. Ipak, ove sankcije urađaju plodom, a nažalost svi ćemo zbog Milorada Dodika i njemu sličnih u Bosni i Hercegovini osjetiti te sankcije i to se već vidi” – naglašava na samom početku svoju procjenu nastavka pritiska administracije SAD-a prema Miloradu Dodiku.

Dodaje da akcije po završetku „svesrpskog sabora“ koje su uključile i saradnju policija RS-a i Srbije definitivno predstavljaju demaskiranje Srbije da zvanično stoji iza aktivnosti Milorada Dodika.

Sada definitivno znamo ko stoji iza svega ovoga. Bili smo svjedoci demonstraciji sile neki dan kada je održana policijska vježba u Višegradu na dan stradanja žrtava Višegrada. To daje zastrašujuću poruku dominacije kako političke tako i one silom. Ovom akcijom Dodik najavljuje disciplinske mjere svima onima koji se ne slažu s njegovom politikom i to je nažalost činjenica”, naglašava Ćamil Duraković, potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska koji skreće pažnju na još jedan važan detalj:

“Mislim da se ovdje radi i o nervozi režima kako u RS tako i u Srbiji jer nisu dobili potrebnu masu naroda kako bi se oni krili, a i kako bi se održali na vlasti. Uz opasnost da to zvuči malo naivno, Milorad Dodik ovo koristi u izbornoj godini kako bi pokušao na pojačanoj retorici zadržati glasove na lokalnim izborima, a to je činila i Srbija zbog svojih izbora. To je i posljednji pokušj očuvanja retrogradnih politika koja nas pokušavaju vratiti nazad i drago mi je da je to zapadni svijet konačno uvidio.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button