Vijesti

DRAGAN ČOVIĆ VIŠE NIJE OPTIMIST: Državna koalicija odavno ne funkcionira

Dok se čeka na državni budžet, vlast na državnom nivou ne ulijeva optimizam da će do rješenja brzo doći. Državna koalicija odavno ne funkcionira. Svjesni su toga i koalicioni partneri. I to je jedno od vodećih strateških pitanja kazao je lider HDZ-a BiH Dragan Čović u intervjuu za Večernji list Bosne i Hercegovine.

Neophodno je, kaže, rješavanje aktuelne nefunkcionalnosti države, kroz, između ostalog, rješavanje ograničenih ustavnih reformi radi ubrzanja EU integracija.

„Koalicija na nivou BiH ne funkcionira. Kada smo uspostavljali ovu vlast, nadao sam se da ćemo imati više međusobnog povjerenja i mudrosti u vođenju politike te kako nećemo nasjesti na pokušaje zastrašivanja ili razdora vlasti, bilo da se radi o domaćim ili stranim akterima. Vidljivo je kako nam danas nedostaje međusobnog povjerenja, ali bojim se da ćemo, ako ubrzo ne napravimo zaokret, biti izloženi novim krizama. Uskoro nam stižu i lokalni izbori. Krajnje je vrijeme da popravimo situaciju i da koalicija profunkcionira“, istakao je Čović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button