Vijesti

EKSPRESNA REAKCIJA CVIJANOVIĆEVE: Uputila inicjativu za razrješenje Fatiha Kola

Kol je imenovan na prijedlog članice Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, a za njegovo imenovanje najviše je lobirao ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa – Staša Košarac.

Prema novim informacijama sarajevskog portala Istraga, članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je danas inicijativu za razrješenje Fatih Kola sa pozicije počasnog konzula BiH u Panami.

Protiv Fatiha Kola Tužilaštvo BiH je donijelo naredbu o provođenju istrage zbog sumnje da je prao novac narko kartela kojim iz Dubaija rukovodi Edin Gačanin Tito. Kol je, kako saznaje Istraga.ba, trebao biti uhapšen zajedno sa čelnicima FUP-a i biznismenom Gordanom Memijom u okviru međunarodne akcije “Black Tie 2”.

Kako Kol u tom trenutku nije bio na teritoriji BiH, nije mogao biti uhapšen. No, njegovo ime navedeno je u prijedlogu za određivanje pritvora ili mjera zabrane članovima ili saradnicima narko kartela Tito i Dino.

Turski državljanin Fatih Kol je u oktobru prošle godine imenovan za počasnog konzula Bosne i Hercegovine u Panami.

Kol je imenovan upravo na prijedlog članice Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, a za njegovo imenovanje najviše je lobirao ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa – Staša Košarac. O vezama Košarca i Kola

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button