Vijesti

Sarajevska SDA pita Trojku: “Do kada ćete nas vozati?”

Kažu da su ministri i direktori Sarajevom kružili u radno vrijeme, a resorni ministar Forto u danu kada je ugašen signal javnog servisa FTV-a.

Nakon što su se jučer razni nivoi vlasti odazvali pozivu Ministarstva saobraćaja KS te se provozali u novim sarajevskim tramvajima uslijedila je reakcija KO SDA Sarajevo.

Iz KO SDA Sarajevo ističu da su u, kako navode, jučerašnjem spektaklu učestvovale delegacije Vlade KS, Vlade Federacije BiH, državni ministar saobraćaja i komunikacija Edin Forto.

Kažu da su ministri i direktori Sarajevom kružili u radno vrijeme, a resorni ministar Forto u danu kada je ugašen signal javnog servisa Federalne TV.

Zatim su uputili niz pitanja strankama Trojke (SDP, NiP i NS).

“U ime građana Kantona Sarajevo, sve njih želimo pitati: Je li projekat nabavke novih tramvaja započet u vrijeme kada je dužnost ministra saobraćaja u Kantonu Sarajevo obnašao Adi Kalem, iz SDA? Zašto u svojoj neskromnoj i hvalisavoj kampanji izbjegavate tu činjenicu? Zašto nabavka, isporuka i testna faza traju ovako dugo? Godinama? Jesu li tramvaji kupljeni od novca poreskih obveznika u Kantonu Sarajevo, ili ih je nabavio lično ministar Adnan Šteta, pa se svako mjesec dana pred kamerama voza ulicama Sarajeva”, pitaju iz Sarajevske SDA.

Dalje pitaju zašto ugovori o kupovini tramvaja nisu dostupni javnosti i kako javni poslovi, javne nabavke, utrošak javnog novca, mogu biti tajni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button