Vijesti

Ivica Puljić o rezoluciji o Srebrenici: Ovo su informacije koje sam dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a

U četvrtak, 25. aprila, prvi je javio da će doći do pomjeranja glasanja rezolucije o Srebrenici. Večeras, u petak, 26. aprila, oko 21 sat, ponovo se oglasio na ovoj društvenoj mreži

Ivica Puljić, dugogodišnji novinar i dopisnik Al Jazeere Balkans iz Washingtona, na svom nalogu na platformi X aktivno prati dešavanja oko rezolucije o Srebrenici.

U četvrtak, 25. aprila, prvi je javio da će doći do pomjeranja glasanja rezolucije o Srebrenici. Večeras, u petak, 26. aprila, oko 21 sat, ponovo se oglasio na ovoj društvenoj mreži.

Njegovu objavu na X-u prenosimo u cijelosti:

– Ovo su informacije koje sam dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a i od Glavne skupštine. “Razgovori oko rezolucije se nastavljaju”… za nas je važno je li pravosudno tijelo utvrdilo genocid. To se dogodilo. Presuda ICTY bila je dovoljna za suđenja Mladiću i Karadžiću, napisao je Ivica Puljić i dostavio faksimil poruke koju je dobio

Zatim se nadovezao:

– Dakle, priča oko rezolucije se nastavlja. Idući tjedan bi trebali dobiti konačnu verziju teksta. Nadam se. Privremeno odgađanje glasanja ne znači ništa. Uobičajeni protokol. Ne nasjedajte na provokacije i propagandu. Za UN genocid je počinjen, a to treba potvrditi Opća skupština”, istakao je Ivica Puljić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button