Vijesti

DRAGAN ČOVIĆ U MOSTARU: BEZ HVO-A BIH DANAS NE BI IMALA OVE SVOJE DIMENZIJE I IŠLA PREMA EVROPSKOJ UNIJI

Lider HDZ i HNS-a BiH, Dragan Čović, istakao je važnost uloge Hrvatskog vijeća obrane (HVO) u očuvanju identiteta i opstanka hrvatskog naroda na vjekovnim ognjištima, kao i doprinos koji je HVO dao u stvaranju današnje Bosne i Hercegovine.

U svom obraćanju, Čović je podsjetio da je HVO dao veliki doprinos u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine, te da su hrvatski branitelji, zajedno s drugim borcima, bili temelj demokratskih procesa u BiH. On je istakao kako bi danas BiH teško mogla govoriti o svojim dimenzijama bez doprinosa HVO-a, naglašavajući da su hrvatski branitelji dali sve od sebe kako bi BiH postala suverena i funkcionalna država.

Čović je također osudio pokušaje iskrivljavanja istorije i naglasio važnost očuvanja istine o ulozi HVO-a i doprinosu hrvatskog naroda u stvaranju BiH. Podsjetio je na sve žrtve rata i istakao važnost poštovanja i sjećanja na sve one koji su dali svoje živote za slobodu i neovisnost.

U svom govoru, Čović je također izrazio nadu da će BiH uskoro postati dio NATO saveza i Europske unije, te da će se tada nastaviti baštiniti vrijednosti hrvatskog naroda i doprinos HVO-a u stvaranju Bosne i Hercegovine. On je naglasio potrebu zaštite integriteta i digniteta svakog pripadnika HVO-a, ističući ponos na sve dobro djelo koje je učinjeno u ime rata.

Na kraju svog obraćanja, Čović je pozvao na poštovanje svakog branitelja i osudio pokušaje relativizacije uloge HVO-a, naglašavajući važnost istine i pravde u procjeni doprinosa hrvatskih branitelja u stvaranju moderne BiH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button