Vijesti

ODLAZE, JEDAN, PO JEDAN: Zbog ovog je Milorad Dodik jučer bio bijesan na Sanju Vulić i sve oko sebe

Režim je u terminalnoj fazi raspadanja i pitanje je dana kada će prenapregnuti balon da pukne i uruši se kao kula od karata
U Banjoj Luci je jučer održan sastanak vladajućih čiji je domaćin bio predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, a koji je imao za cilj da pokaže kako u vladajućoj koaliciji navodno postoji jedinstvo, kako je ustvrdio Milorad Dodik, ali je javnosti poslana upravo suprotna poruka! Na sastanku nije bilo „koalicionih partnera“ i „lidera“ Gorana Selaka, Nenada Nešića i Dragana Čavića, predsjednika SPS-a, DNS-a i NDP-a, bolje reći ostataka stranaka, a u politici ništa nije slučajno!

Zanimljivo da je ova trojica „lidera“ nisu govorili na Posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske i nisu iskoristili priliku da se javnosti obrate sa svečane govornice! Više je nego očigledno da su sve dublje pukotine unutar vladajuće koalicije i da se polako otkazuje poslušnost nervoznom Dodiku, koji je izgubio konce, što je pokazao i jučer na konferenciji za novinare nakon sastanka svojim nepovezanim mislima, besmislicama o zabrani dolaska Bidenu u Republiku Srpsku, homoseksualcima u Holandiji, direktivama režimskim medijima šta treba da rade te neprimjerenim istupom, uvredama i napadom na novinara, poručio je zastupnik u NSRS-u Nebojša Vukanović.
Čavić je politički mrtvac, potpuno je nevažan jer njegova stranka postoji samo na papiru, na njenom čelu je formalno Bojan Šapurić i teško da mogu imati nekoliko odbornika, ali su Selak i Nešić, pod potpunom kontrolom Beograda. Svaki važan potez povlače nakon konsultacija na Banjici, gdje je sjedište Službe, i veoma je zanimljivo pratiti njihovo ponašanje jer su vrlo obaviješteni, pod kontrolom obavještajnih službi i njihov izostanak nije slučajan. Očito da su spakovali kofere, spremaju se da napuste brod koji tone, čekajući mig kada da krenu, istakao je Vukanović

Dodik je svoj bijes danas iskalio javno i na Sanji Vulić, zbog izjave da će poslanici SNSD-a odvajati dio plate za Željku Cvijanović, što nije u skladu sa direktivom da se ne smije više govoriti o sankcijama, jer ta tema mjesecima izaziva nesanicu. Unutar vlasti kulja kao u grotlu, sistem puca na sve strane, novaca ponestaje, a bez njih se ne može jer nakaradni sistem sa gomilom ulizica troši ogromne svote svakodnevno, a svima je jasno da je režim u terminalnoj fazi raspadanja i pitanje je dana kada će prenapregnuti balon da pukne i uruši se kao kula od karata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button