Vijesti

Milorad Dodik kaže da prijetnje ra*om dolaze iz Federacije BiH, strahuje od Bošnjaka “povezanih sa radikalnim islamistima”

Teror*zam je nešto o čemu se više ne može ćutati i zabrinjavajuća je tišina stranih zvaničnika na izjave Bošnjaka koji su u ratnim godinama bili povezani s radikalnim islamistima, a za neke ne možemo reći da to nije slučaj i danas, kaže Dodik

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, izjavio je da sigurnosna situacija u našoj zemlji nije ugrožena. Međutim, lider SNSD-a je kazao kako iz Federacije BiH dolaze sve prijetnje i zveckanje oružje.

Koristi predsjednik RS očigledno obrnutu psihologiju i lopticu prebacuje na drugu strana, iako je upravo on prošle sedmice jasno najavio novu krizu u državi, pa čak i imao neke izjave o Bošnjacima koje su podsjećale na njegove prethodnike koji su završili na smetljištu historije i koje je civilizacija zapamtila kao ratne zločince.

– Situacija u BiH je stabilna i bezbjednosna situacija nije ugrožena, to je potvrdio i general-major EUFOR-a. Ipak, američko nametanje rješenja u vidu posljednjeg Šmitovog nelegalnog intervenisanja je poremetilo odnose u BiH i dovelo do zastoja u funkcionisanju BiH jer bošnjački faktor ne pokazuje spremnost da se odrekne udovoljavanja strancima.

Amerika, Britanija i Njemačka imaju svoje viđenje BiH, koje je antidejtonsko i antiustavno, i niko u Srpskoj neće dozvoliti da jedna takva kolonijalna perspektiva BiH postane realnost. Prijete ne samo sankcijama, nego i vojnim djelovanjem s ciljem podizanja tenzija, kako bi se duboko usadio strah narodu da će Amerika opet pokazati svoju silu ako se ne “popravimo”. Rušenje dogovora u Bosni i Hercegovini odgovara Bošnjacima i Amerikancima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button