Vijesti

Aleksandra Vulina zabolile Helezove izjave pa sad strahuje – “Srbiju bi da osude na izdržavanje bosanskih aga i begova”

Helez samo potvrđuje ono što sam najavio – da se u Generalnoj skupštini UN priprema donošenje rezolucije koja bi Srebrenicu proglasila genocidom, a RS stvorenom na genocidu i zato spremnom za ukidanje, rekao je Vulin

Aleksandar Vulin, nekadašnji šef BIA-e i član senata RS, reagovao je na izjave ministra odbrane BiH Zukana Heleza koji je komentarisao sigurnosnu situaciju u BiH, ali i eventualno usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenice na Generalnoj skupštini UN-a.

Helez je u tom kontekstu spominjao i isplatnu ratne odštete Srbije prema našoj zemlji, a cijela ta priča očigledno je mnogo zasmetala Vulinu koji je spominjao raju, age i bosanske begove.

On je, između ostalog, kazao da “Zukan Helez možda sebe vidi kao agu, ali da Srbi sebe ne vide kao raj” ističući da RS zato i postoji, “da Srbi ne budu raja”.

Vulin je istakao da je RS nastala zato što su to željeli Srbi koji u njoj žive.

– BiH sastavljenu od dva entiteta i tri naroda želele su velike sile, a ne narodi koji u njoj žive ili bar ne takvu. Zato Helez i želi da sruši Dejtonsku BiH, rekao je Vulin reagujući na izjave ministra Heleza.

Vulin je u saopćenju ukazao da, ko hoće RS bez njenih punih ovlaštenja, neće ni Dejton, ni BiH po Dejtonu, a posebno neće Srbe i RS.

– Helez samo potvrđuje ono što sam najavio – da se u Generalnoj skupštini UN priprema donošenje rezolucije koja bi Srebrenicu proglasila genocidom, a RS stvorenom na genocidu i zato spremnom za ukidanje, a Srbiju osudila na doživotno izdržavanje bosanskih aga i begova plaćanjem ratne odštete, rekao je on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button