Vijesti

NEVJEROVATNE SCENE IZ ZAGREBA: Dragan Čović za govornicom -“Dok jedni zagovaraju separatizam, drugi su za unitarizam…”

Na skupu je i bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji je svečano predstavljen na početku skupa i dobio je ovacije.

HDZ u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu ima veliki skup – 20. Opći sabor stranke.

Na dvadesetom Općem saboru HDZ-a trebalo bi biti gotovo 2.000 izaslanika te stranke, a po planu i programu, uz analizu rada između dvaju sabora, raspravljat će o temama izbornog programa HDZ-a, a bit će predstavljen i izborni slogan stranke.

Govore će održati brojni ministri, na kraju i premijer RH Andrej Plenković osobno, a od stranih gostiju pojavit će se predsjednik IDC-a Andres Pastrana Arango, dok će se okupljenima videom obratiti predsjednik Europske pučke stranke (EPP) Manfred Weber. Govor će održati i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović.

U Lisinski je stigao predsjednik HDZ-a i premijer RH Andrej Plenković. U dvoranu je ponovno ušao na pjesmu Eye of the Tiger koju je proslavio film Rocky. Pozdravljao se s članovima uz dugotrajni pljesak HDZ-ovaca.

Na skupu je i bivši predsjednik HDZ-a Tomislav KaramarkO koji je svečano predstavljen na početku skupa i dobio je ovacije.

Plenković prije skupa kratko komentirao Milanovića

“Mi pobjeđujemo, a ovo ostalo ćete čuti”, rekao je premijer dolazeći na Sabor HDZ-a. Na pitanje, što očekuje hoće li Milanović odustati, kaže: “Ne znam, svejedno mi je. Zato što ćemo pobijediti, svejedno nam je”, kratko je rekao Plenković prije skupa.

Kad je, nešto kasnije, drugi put prolazio kraj novinara na samom ulasku u Lisinski novinarima koji su ga još jednom pitali o Milanoviću rekao je: “Sve sam vam rekao. Pobjeđujemo.”

Na pitanje je li razgovarao s bivšim predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom rekao je: “Tu je, pozvan je”.

Među gostima sabora su i predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji Jasna Vojnić te predsjednik Hrvatskog narodnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković i predsjedateljica Vijeća ministara BiH Brojan Krišto.

Na saboru će se održati i panel rasprava o temama izbornoga programa koju će moderirati članica Predsjedništva HDZ-a Nina Obuljen Koržinek, koja je i zadužena za njegovu izradu. O temama koje će taj program sadržavati govorit će potpredsjednici stranke Oleg Butković, Branko Bačić i Ivan Anušić, međunarodni tajnik stranke Davor Božinović i članica Nacionalnog odbora HDZ-a Marija Vučković. Cjeloviti izborni program, najavljuju iz stranke, bit će predstavljen naknadno.

Uslijedit će rasprava i usvajanje zaključaka 20. sabora koje će predstaviti predsjednik stranke Plenković.

Čović je u govoru kazao da Bosne i Hercegovine ne bi bilo bez hrvatskog naroda, te kako jedni u BiH zagovaraju unitarizam, a drugi separatizam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button