Vijesti

UZBUNA U RS-u I SRBIJI ZBOG OSMICE: “Vučić je znao da ga OSA prati!” (VIDEO)

“Ništa od toga nisam vidio, niti sam bilo šta od toga ikad imao pred sobom niti mi je ikad bilo ko pokazivao takve stvari”, kazao je Ivanić.

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je jučer u programu režimske televizije Happy govoreći o bivšem direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću Osmici kazao da su u vrijeme njegovog predsjedničkog mandata 2017. godine postojale informacije da OSA ima nalog da prati predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića.

“Gledao sam taj nalog. Zna i Vučić za to. Nalog da se prati rukovodstvo Srbije. Dokle su oni otišli”, kazao je Dodik, dodajući da je javna tajna da Amerikanci upravljaju OSA i da Mehmedagić, kako je rekao, nikad ne bi bio direktor da Amerikanci i CIA to nisu tražili.

Dodik o bivšem direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću pic.twitter.com/1ymFGylXlP

— Slobodna Bosna (@SlobodnaBosna) December 26, 2023
Inače, vrijedi podsjetiti i na to da je aktuelni, ali i tadašnji predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, još sredinom 2018. tvrdio da je predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, tadašnjem članu Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću pokazao dokaze o tome da ga OSA prisluškuje.

“Ivanić je tražio da mu pokažem papire. Pokazao mu je Vučić u Dubici operativne naloge za prisluškivanje i tada mu je rekao da to rade njegovi ljudi”, govorio je Dodik prije šest godina.

Ivanić: Ništa nije došlo na moj sto
Nekadašni srpski član Predsjedništva BiH i aktuelni počasni predsjednik PDP, Mladen Ivanić, za Srpskainfo kazao je večeras da nije istina da je bilo šta od toga što tvrdi Dodik, odnosno navodnih naloga ili naredbi OSA da se prisluškuje Vučić ili bilo ko iz rukovodstva Srbije, bilo kada došlo na njegov sto.

“Ništa od toga nisam vidio, niti sam bilo šta od toga ikad imao pred sobom niti mi je ikad bilo ko pokazivao takve stvari”, kazao je Ivanić.

Osim toga, kako dodaje, Dodikovi ljudi su već dugo na čelnim funkcijama u OSA-i i ako je tačno to što tvrdi lider SNSD, zašto to, postavlja pitanje, nikad nisu javno pokazali.

“Naravno da bih reagovao da sam dobio bilo kakav dokument sličnog sadržaja, ali takve dokaze nisam dobio. Ponavljam, ako neko nešto ima, što to ranije nije prikazao? Ako bilo šta postoji o nelegalnom prisluškivanju predsjednika Srpske i Srbije, onda se to mora pokazati”, poručuje Ivanić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button