Vijesti

FUP-ovac Nermin Šehović prijavljen Tužilaštvu KS: Tražio novac da bi Osmica “sredio” dozvole

Od pojedinih policijskih službenika tražio pare da im se vrate sigurnosne dozvole koje im je neosnovano oduzeo Osmica

Tužilaštvo Kantona Sarajevo će vrlo brzo otvoriti istragu protiv Nermina Šehovića, nedavno smijenjenog šefa Detašmana FUP-a u Zenici, kako bi se do kraja utvrdilo za šta mu je Ibrahim Hadžibajrić, sada već bivši načelnik Općine Stari Grad koji se nalazi u pritvoru u KPZ-u Zenica, uplaćivao novac.

 

 

Jasna uplata

Prema informacijama „Avaza“, istraga FUP-a za sada je pokazala da je osumnjičeni Hadžibajrić uplatio 1.000 KM Šehoviću, navodeći to kao neku vrstu donacije!?

Pitanje je za šta je Hadžibajrić platio policajcu Šehoviću, inače u to vrijeme uposleniku FUP-a u ZDK, i kakva je njihova povezna tačka. To jeste, da li je riječ o nekoj vrsti mita da se stopira istraga koju je vodio FUP, ili je možda Šehović ucjenjivao načelnika!?

Zvanična istraga bit će pokrenuta u narednih nekoliko dana. Najkasnije do 7. novembra.

 

Inače, ime Šehovića već je spominjano kada je riječ o saradnji s osobama iz kriminalnog miljea, što je otkriveno na Skyu, zbog čega je i smijenjen, a mjesecima je navodno na bolovanju. Šehović, kojem prijeti otkaz iz FUP-a, urgira kod pojedinaca da se stopiraju istrage i pisanje o njegovim očitim zloupotrebama.

Ono što je novo jeste i informacija „Avaza“ da je MUP KS prije nekoliko mjeseci Tužilaštvu KS podnio detaljan izvještaj protiv Šehovića.

Sve predali

Pripadnici MUP-a KS do u detalje su dokumentirali kako je Šehović dogovarao uzimanje novca da bi “završio” kod tadašnjeg direktora OSA-e Osmana Mehmedagića Osmice da se pojedinim policijskim službenicima vrate sigurnosne dozvole koje im je neosnovano oduzeo Osmica.

Jedna policijska službenica sve je prijavila MUP-u KS, a zatim su istražitelji, nakon provjere, sve predali Tužilaštvu KS na postupanje.

Promijenio hard disk

U toku je i istraga o tome kako je Šehović zloupotrebljavao službeno vozilo i naknade za vrijeme dok je bio šef Detašmana u Zenici. Također, provodi se istraga, o kojoj je obaviješteno i Tužilaštvo ZDK, o tome zašto je promijenio hard disk na računaru u Detašmanu u Zenici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button