Vijesti

UGLEDNI BEOGRADSKI PROFESOR ZVONI NA UZBUNU: „Srbija samo čeka povoljan međunarodni trenutak za oružani napad na…“

Burne reakcije nakon govora Aleksandra Vučića u New Yorku.

Ne stišavaju se reakcije nakon govora srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija u New Yorku.

-U svom govoru na Generalnoj skupštini UN-a, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić postaje potpuno antizapadnjački nastrojen, kritizirajući dominaciju zapadnog kapitalizma i okrivljujući Zapad za raspad Sovjetskog Saveza, raspad Jugoslavije i NATO bombardiranje 1999. kako bi se otvorio put neovisnosti Kosova, kazao je politički analitičar Jakub Bielamowicz, kometirajući Vučićev istup u UN-u.

-Baš kao što je Putin optuživao Zapad za raspad Sovjetskog Saveza i cijeli život pripremao osvetu 2022., srbijanski predsjednik sprema svoju osvetu za 90-te. On samo čeka pravi geopolitički trenutak, poručila je profesorica Ivana Stradner.

-Ako se pravite da niste razumeli, Vučić je u Njujorku rekao da Srbija nikad neće biti pouzdan partner EU, pa time ni njen član, jer će od nje uvek pretiti opasnost regionalnih sukoba i da Srbija samo čeka povoljan međunarodni trenutak za oružani napad na Kosovo, poručio je ugledni beogradski profesor Ivan Videnović.

Podsjetimo, profesor Videnović u razgovoru za „Slobodnu Bosnu“ oštro je kritizirao Vučićev režim, nakon čega su uslijedili masovni napadi medijske mašinerije pod kontrolom režima u Srbiji u koji se uključila i predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button