Vijesti

Moj odgovor Igoru: “Ćalovina”!

Opet Igor !

I, opet, opsjednut SDA-om, ustvari njenim članovima, Bošnjacima, koji ispovjedaju islam, idu u džamiju, klanjaju, poste…

Sjećate li se Igorove izjave kada je, osvrćući se na izjavu Bakira Izetbegovića, koji je, čini mi se, govori da se on (Izetbegović op.a) “ne sekira za državu dok su džamije pune”, “pametni” Igor zadrvio da je “njima (SDA!), u konačnici, džamija važnija od države”.

Ja se sjećam.

Sjećam se i one, nakon što je stražnjicu ugurao u fotelju potpredsjednika Federacije BiH, koju je Ustav namjenio kadru iz reda srpskog naroda, a ne isključivo Igoru iz SDP-a, kada je izjavio kako je položaj Srba u Federaciji BiH “identičan položaju Bošnjaka i Hrvata u Republici Srpskoj”.

On rek’o – on slag’o!

Jer da je, koliko mrvu imao pameti i znanja o pravima Bošnjaka u Rs-u, znao bi da njihova djeca nemaju pravo na izučavanje bosanskog jezika, da u školama za hrišćanske praznike pjevaju pjesme o Svetom Savi, da uče kako su presuđeni ratni zločinci heroji srpskog naroda itd.

Istovremeno srpska djeca u FBiH svoj maternji jezik s ponosom mogu nazivati “srpski” a za muslimanske vjerske praznike niko ih ne tjera (kao ni bošnjačku djecu!) da se legitimišu pjesmama, recitacijama itd, kojim se veličaju vjerski običaji muslimana.

Najnovija Igorova demonstracija opsjednutosti SDA-om, ustvari njenim članovima – muslimanima, je njegova izjava od prije tri dana da je SDA spremna odreći se 78 odsto teritorije države kako bi na preostalih 22 odsto uspostavila “islamsku državu”, čime je, definitivno pokazao ne samo svoju ljudsku poganštinu i dvoličnost već i nekarakter svojstven isključivo mrziteljima drugih i drugačijih.

Takvi su se, pred našim očima koje su u njima, godinama, gledale, prijatelje i dobre komšije, kotili iz utrobe političkih partija koje, kako svjedočimo danas, nemilice krčme interese Bosne i Hercegovine, a zarad svojih funkcionerskih fotelja i plaća.

Reći će Stojanović da on ne mrzi, da voli BiH i Bošnjake u njoj i, kao što je to činio ranije nakon izrečenih uvreda i budalaština u kojima je ciljao vjernike muslimane i njihove bogomolje, pohvalit će se pripadnošću Armije RBiH. Misleći valjda da će ga to abolirati za sve izrečene uvrede namjenjene članovima političke partije koju prezire, a čiji članovi, mahom idu u džamiju, poste ramazan, klanjaju i da ih upravo zbog toga može pljuvati i imputirati im ekstremizam najcrnje vrste.

Stani malo momak!

Odakle ti pravo?!

Mene niti si branio niti odbranio već su me branili oni što su svojim životima platili slobodu u kojoj i ti danas uživaš, a ako hoćeš da znaš mnogi su bili upravo članovi SDA.

Nekad sam, javno, poštovala pripadnost Armiji RBiH Igora Stojanovića misleći da je i to jedan od načina koji ga karakteriše kao čestita čovjeka.

Očigledno, ispala sam budala.

Pa zar u najtežim vremenima odbrane naše zemlje, kao srčani pripadnici Armije RBiH nisu bili i Mića, i Zoka, i Slađo, i Mato, i Goran, i Janko, i Ivica i… bar još desetine njih koje lično poznajem, a da ih nikad nisam čula da su taj svoj podatak iz biografije ponudili kao zaklon za ljudsku poganštinu kako je to uradila SDP-ova dika Igor Strojanović.

I nikad ih nisam čula da svojim političkim protivnicima, bez obzira kojoj vjeri i naciji da pripadaju,samo zato što pripadaju, imputiraju laži kako je to Stojanović uradio ovih dana Bošnjacima – muslimanima iz SDA.

Nikad.

Za razliku od Igora, oni, ako nisu u invalidskoj penziji, ili invalidskim kolicima, danas vrijedno rade u firmama, neki se, baš kao i on, bave politikom, neki su uposlenici državnih institucija i svi su dobre komšije i prijatelji, ljudi koji svoju karijeru ne grade na lažima i mržnji spram pripadnika druge političke opcije, bez obzira kojoj naciji njeni članovi da pripadaju.

Čuj dečko, ako misliš da ne znamo, kako je iz tebe odjednom proključala SDA-ova “islamska država”, grdno se varaš.

Okuražili su te članovi tvoje političke opcije koje vam je isporučio Milorad Dodik, počev od “Mladićeve kumčadi” pa do onih što po Sarajevu prijete da će “pola članstva SDP-a nabiti nogom”.

Jedne su već “nabili”.

I još nešto: ako ti je u imputiranje SDA-u želje za stvaranjem “islamske države” u sred Bosne, stala sva tvoja politička pamet, onda su oni koji su te nazvali “ćalovinom” i “ološem” imali pravo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button