Vijesti

Konaković poručio iz Čapljine: Mi ne damo ništa na štetu države

Lider Naroda i pravde te ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković jučer je u sklopu izborne kampanje za Lokalne izbore posjetio Čapljinu.

Narod i pravda u Čapljini nastupa zajedno u koaliciji sa SDP-om gdje će nositelj zajedničke listi biti SDP-ov Kenan Dedić.

Konaković je prošetao gradom, da bi kasnije imao sastanak sa poljoprivrednicama u selu Opličići na Dubravoskoj visoravni.

Posjetu je završio polaganjem cvijeća na Bivolju Brdu gdje su mučki u ubijeni civili bošnjačke nacionalnosti.

Lider Naroda i pravde tokom pomenute posjete je između ostalog izjavio:

“Evropska unija nam je otvorila svoja vrata. Imamo priliku da svoje tržište koje je malo i slabo integrišemo u evropsko. To je ogromna šansa da dođu investitori, da se uloži novac u BiH. Nema druge opcije nego da se sjedi, razgovora i dogovora. Da se usvoji bilo koji zakon moraju se složiti svi jer svi koji rade protiv toga direktno uništavaju Bosnu i Hercegovinu. Evropski zvaničnici kažu da smo više uradili za jednu godinu nego proteklih deset, osvojili smo 16 zakona od toga 7 evropskih, došli na vrata Evropske unije”, kazao je Konaković te dodao:

“Sjedim s ljudima koji negiraju genocid, s kojim sam se pucao u ratu, ali šta da radimo? Da se s njim tučem i svađam, a djeca nam odoše. Mi ne damo ništa na štetu države, ovo su lagali i petljali. Ustavni Sud je zaštićen, državna imovina također, bolje danas stoji država danas nego prije godinu dana barem tri puta. Dodik ide na Sud, šuti, sankcionisani su svi u Rs-u. Amerikanci su mu dali priliku, i ja sam išao u Banju Luku ali kada je prešao liniju, mi smo se odmakli. Dodik se polako zakopava u rupu. Oni gube od države 3:0, svi oni koji je ne vole, jer institucije štite državu. HDZ je imao više pozicija u Vladi FBIH nego SDA, to je tako bilo, Trojka danas ima 10 ministarstava, a HDZ 5. Gdje im je matematika? Treba razbiti njihove laži, zovem ih na televiziju, Bakira i Komšića ali ne smiju”, rekao je Konaković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button