Vijesti

“Zašto Stanivuković nikada nije iznio porodično stablo korupcije Dodikovih firmi?”

Nakon što je Jovica Brkić, član Gradskog odbora PDP Banje Luke reagovao na izjavu predsjednice Narodnog fronta Jelene Trivić koja je rekla da je farsa da postoji bitka između PDP i SNSD u ovom gradu, oglasili su se iz NF.

Poručili su da će Jovici Brkiću, prije odgovora na pitanja koja im je uputio, uputiti sljedeća pitanja:

“Zašto Stanivuković nikada nije iznio porodično stablo korupcije Dodikovih firmi? Zašto ne pominje „Batu i Seku“? Zašto je prestao da kritikuje Dodika i njegovu izdajničku i pogubnu politiku po Srbe? Koje firme su gradile tenisku kabriolet dvoranu (ovo pitanje postavio je i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak)? Koliko ima zaposlenih u Gradskoj upravi? Zašto su PDP i SNSD zajedno glasali za imenovanje samo tri načelnika odjeljenja, bitna za velike gradske neimare, dok ostali nisu imenovani nikada? Zašto su PDP i SNSD zajedno glasali da se firmi Korićanac bliskoj porodici Dodik dodjeli 2,8 duluma gradske zemlje kod Borčevog stadiona za samo 200.000 KM? Zašto se u Gradskoj upravi vrši skupljanje sigurnih glasova za odlazećeg gradonačelnika? Zašto se provodi teror i mobing radnika koji ne pripadaju političkoj opciji gradonačelnika?”, upitali su iz NF-a

Dodaju da bi bilo još mnogo stvari koje bi pitali gradonačelnika i izvjesnog Jovicu Brkića, ali da bi im pisanje svega toga “oduzelo dragocjeno vrijeme koje ne žele da troše na ‘odlazeće‘”.

Poručuju da bi Jovica Brkić trebao da zna da gradonačelnik i gradska administracija upravljaju javnim novcem i da su dužni, prije svega građanima, da odgovore na ova pitanja.

“Što se tiče finansiranja Narodnog fronta, po ko zna koji put ćemo napisati da je sve javno i transparentno, te u skladu sa važećim zakonskim propisima. Svi zakonom propisani dokumenti javno su dostupni na sajtu Centralne izborne komisije. Takođe, opštepoznata činjenica je da političke stranke ne smiju da iznose svoje programe prije zvaničnog početka kampanje koja počinje za dva dana, te smo svoj rad u dosadašnjem periodu koristili da ukažemo na kriminal i prevare Draška Stanivukovića kojih nije manjkalo, te na simbiozu sa Dodikom. Žalosno je da je Stanivuković od najveće nade političke scene i jednog od najljućih protivnika režima Milorada Dodika postao Dodikova politička pudlica”, poručili su iz NF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button