Vijesti

Ramiz Salkić na najavu dolaska policajaca Srbije u Rs: Ovo je tiha okupacija

Potpredsjednik SDA stranke Ramiz Salkić, koji je i jedini zastupnik te partije u Narodnoj skupštini entiteta Rs, reagirao je na najavu da će u manjem bh. entitetu biti raspoređeni policajci iz Srbije.

“Ponovo možemo očekivati, ako ih uopće dobijemo ,objašnjenja državnih organa da je sve u skladu sa zakonom u duhu dobrosusjedskih odnosa da se radi o praksi koja je već prisutna u drugim državama itd…

Neće biti ni riječi o strateškom djelovanju Srbije i bh. entiteta Republika Srpska na rušenju suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine kroz provođenje “deklaracije svesrpskog sabora”.

Oni koji ne vide dalje od svojih fotelja i privilegija pravit će se kao da se ništa ne dešava ili će imati reakcije koje neće polučiti bilo kakve konkretne korake”, saopćio je Salkić.

Stava je da je najavljeni dolazak srbijanskih policajaca opasan.

“Možda je ovo i normalno u normalnim zemljama u jeku turističke sezone ali u svjetlu vjekovnih pretenzija Srbije prema teritoriju Bosne i Hercegovine, otvorenoj seperatističkoj politici političkih vođa bosanskih Srba, usvojenoj deklaracij svesrpskog sabora i činjenici da Srbija prestavlja izvorište minimiziranja zločina, genocida, veličanja ratnih zločinaca i sigurno utočište presuđenih i osumnjičenih za zločine nad Bošnjacima, ovakvi potezi prevazilaze rutinsku i običnu saradnju u interesu sigurnosti građana”, istakao je Salkić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button