Vijesti

EMIR SULJAGIĆ NAKON ŠTO JE ANA BRNABIĆ NAPALA MUNIRU SUBAŠIĆ: “Kakvo odvratno stvorenje

U obraćanju javnosti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o njemu, na platformi X o njemu je pisala i Ana Brnabić, a na sve je reagovao Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Potočari.

“Obično se ne osvrćem na izjave srpskog političkog vrha. Svjestan sam da su oni grupa postgenocidnih manijaka i nikada ne bih stupio u kontakt s njima. Lažu stalno i o svemu. Međutim, to što predsjednica Skupštine Srbije i bivša premijerka Ana Brnabić gađa preživjelu genocida u ime glavnog veličaoca genocida, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, novi je minimum čak i za ovaj autokratski i nehumani režim.

Anu Brnabić su častili u ugošćavali glavni evropski političari godinama, čime su normalizovali njeno poricanje i veličanje genocida. Tokom njenog mandata desetine ratnih zločinaca iz Bosne našlo je utočište u Srbiji. Ali ni to nije dovoljno.

Ona osjeća potrebu da dokaže svoju srpsku akreditaciju – jer je gej – i da ostane lojalna Vučiću lično ciljajući na preživjele genocida. Kakvo odvratno stvorenje”, poručio je Suljagić i podijelio Anin tvit.

“Munira Subašić izrekla je do sada najmonstrouzniju prijetnju – i ne samo po život predsjednika Republike Srbije već direktnu prijetnju po život njegove djece i njegovih još uvijek nerođenih unučadi.

Citat: ‘Meni je žao što Aleksandar Vučić nije bio sponzor Rezolucije, što se na taj način nije nama majkama izvinio. Mrtvi se ne mogu vratiti, ali ipak i on ima svoju djecu. Mora da misli na to. Nije samo njegov život važan – važan je život njegove djece i njegovih unučadi’.

Aleksandar Vučić mora ‘misliti na život njegove djece i njegovih unučadi’?!? Šta je ovo – poziv na mir, na poštovanje žrtava?? I to čovjeku koji je otišao u Srebrenicu da oda poštovanje žrtvama i majkama Srebrenice, a koga su tamo pokušali da ubiju, za šta niko nije ni optužen, a kamoli odgovarao.

Kad niko ne reaguje – ni iz BiH, ni iz međunarodne zajednice – na godine sipanja mržnje, kad ćute o lažima da je bio iznad Sarajeva sa snajperom, kad ćutanjem odobravaju pokušaj njegovog ubistva, kao što odobravaju već 9 godina, onda dođe do ovoga.

Sad nastavite da ćutite svi – i međunarodna zajednica i ovdašnji opozicioni političari, i Sarajevo, a tajkunski pamfleti kao što je Danas neka nastave slobodno da prenose ovakve stvari bez trunke zadrške, bez ikakve ograde, bez ikakvog suda, čime i oni izražavaju svoje slaganje sa prijetnjama upućenim Aleksandru Vučiću, njegovoj djeci i unucima.

Čestitam vam svima što ste uspjeli da pokažete dokle mržnja i ćutanje mogu da dovedu.

Mi ćemo, uprkos svemu, nastaviti da se borimo za mir, za stabilnost, za bolje povezan region, za budućnost i generacije koje dolaze poslije nas – i nećemo ni kleti, ni bacati fatvu, ni prijetiti ni liderima drugih zemalja, ničijoj djeci i ničijim unucima, ali se nećemo plašiti, nikada, da uvijek kažemo istinu i da se za istinu borimo – onako kako se bori Aleksandar Vučić”, objavila je Brnabić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button