Vijesti

Muhasilović: I tako Konaković upusti tihu agresiju na Bosnu i Hercegovinu, i nikome ništa

Ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković (NIP) i dalje se nije službeno oglasio o jučerašnjem svečanom defileu pripadnika Vojske Srbije kroz Prijedor.

Konaković o događaju, koji je jučer s razlogom uzburkao bh. javnost, nije pisao ni na društvenim mrežama, niti je objavio saopštenje u ime MVP-a BiH na čijem je čelu.

Ali ipak je u poslijepodnevnim satima dao pojedinačnu izjavu za nekoliko bh. medija, očekivano, odbacivši vlastitu, ali i odgovornost Ministarstva na čijem je čelu.

Poručio je da je MVP BiH postupio u skladu sa zakonom, onako kako mu ovlasti dozvoljavaju.
Jahja Muhasilović, profesor na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS) i jedan od osnivača Udruženja Čuvari Bosne, smatra da je “Konaković upustio tihu agresiju na BiH i nikome ništa

Mnogo mu bilo i jedno zakašnjelo saopćenje dati. Naravno, opet u njegovom stilu, sa mnogo demagogije. Valjda je sada makar malo jasno zašto je ovo izdajnička vlast”, naveo je Muhasilović na X-u.

Na istoj društvenoj mreži oglasio se i predsjednik Američko-evropske inicijative Reuf Bajrović, a komentar je uputio predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Denise Bećiroviću, ti si nam zajedno sa Željkom Cvijanović doveo Konakovića za ministra vanjskih poslova. Zašto ne želiš ni da tražiš njegovu ostavku?”, upitao je Bajrović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button