Vijesti

OLENIK I MILOŠEVIĆ: Defile Vojske Srbije kroz Prijedor nije slučajan, dobro pazite šta sprema Vučić…

Uoči obilježavanja 82. godine od bitke na Kozari, pripadnici Vojske Srbije imali su svečani defile kroz Prijedor.

RTRS javlja da su građani aplauzima pozdravili pripadnike Vojske Srbije.

Na Mrakovici će danas biti obilježena 82. godina od Bitke na Kozari, simbola stradanja i otpora u borbi protiv nacista i ustaša u Drugom svjetskom ratu.

O scenama iz Prijedora i onome što se krije iza svega za „Slobodnu Bosnu“ govorili su opozicionari iz Srbije.

Aleksandar Olenik, član Predsjedništva LSV Vojvođani i zastupnik u prošlom sazivu Skupštine Srbije komentirao je defile Vojske Srbije kroz Prijedor
Nakon propalog sabora u Beogradu i sada vidljivog brzog rešenja za Kosovo, Aleksandar Vučić se okreće delu BiH tj. RS. Zato ne treba da čudi defile srpske vojske u Prijedoru, navodno u čast 82. godišnjice bitke na Kozari. Najčudnije je da nacionalisti sa obe strane granice na Drini navodno proslavljaju partizane, bitku na Kozari a time i Tita. Očigledno da Vučiću sve odgovara kada treba destabilizovati BiH. Donacije tj. poklanjanje oružja ali i izvoz, posebno granata Ukrajini, daje određeni politički prostor Aleksandru Vučiću u regionu. Ne bi se začudili da se naoružavanje Ukrajine od strane Srbije u Moskvi pravda namerom destabilizacije BiH, kazao je Olenik

Lider Građanske i liberalne Srbije (GLAS!) Nemanja Milošević također je za „Slobodnu Bosnu“ komentirao scene iz Prijedora.

– Vučić nije građanima Srbije čestitao 7.jul, dan ustanka protiv nacističkih i fašistickih okupatora. Valjda vlasti u Srbiji ne veruju u taj pokret otpora i tu borbu. Zbog toga odavno ne postoji ulica 7.jula u Beogradu, već Kralja Petra (trebalo bi da imamo i jedno i drugo ime ulice u Beogradu). No, zanimljivo je da je naša vlast, zajedno sa vlastima Republike Srpske, obeležila 82 godine od bitke na Kozari tako što su pripadnici Vojske Srbije prodefilovali kroz Prijedor. I ovo bi možda bila i dobra vest, da je u pitanju zajednička manifestacija BiH i Srbije. To bi mogao biti čin koji bi označio put ka pomirenju skoro 30 godina nakon užasnog krvavog rata na prostorima bivše Jugoslavije. No, nažalost nije. Nikome nije prijatno prilikom ovakvih manifestacija kad znamo da ih organizuju oni koji su aktivno učestvovali u sukobima devedesetih a danas propagiraju stvaranje srpskog sveta. Ali, očigledno je da im se može. Međunarodna zajednica drži zatvorene oči, dok god oružje i municija idu u pravcu Ukrajine, rekao je Milošević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button