Vijesti

BRANISLAV BORENOVIĆ OTKRIVA: Evo šta se krije iza bezočnih napada, brutalnih laži i neviđene kampanje

Potpredsjednik PDP-a i odbornik ove stranke u Skupštini Grada Banja Luka Milko Grmuša podnio je ostavku na sve funkcije u stranci. Razlog za ovaj potez je, kako je naveo, raspuštanje demokratski izabranih organa i funkcionera PDP-a u Novom Gradu, kao i zbog, kako je kazao, namjernog ubijanja svake šanse da opozicioni kandidat pobijedi SNSD u toj općini.

Svoje dojučerašnje kolege iz stranke nazvao je ne baš primjerenim imenom i optužio ih da služe vlasti
Grmuša je kazao da postoji neki tajni dogovor o simbiozi PDP-a i SNSD-a.

“Ali, nije ni važno više. Zbog čega neke ljude politički trošimo. Zašto treba da trošimo kvalitetne ljude. Nisam ušao u političku struku da bi lične interese ostvario. Ne bih više bio isti čovjek da gledam kako je jedan čovjek samljeven u Novom Gradu. Trudim se, sedam godina sam u PDP-u i nikada nisam imao javnu polemiku. Branislav Borenović želi prvi da javno komentariše, to će i dobiti. Nikada se nisam odvojio od običnog članstva PDP-a. Isključivo zbog različitih vrsta emocija opstajao sam tu. Ni od čega se nisam odvajao. Ako je nekome uredu izbacivati pojedine iz politike, rekao je on.

TOM GRMU(ŠI) LEŽI ZEC
-Ukoliko je smisao politike da jedni te isti varaju, da bi dobili dodatnu vlast. Nikada neću u tome učestvovati. Ušao sam u politiku, mene niko nije imao zaštiti. Nikada nisam radio u javnom sektoru. Nikada nikog svog nisam zaposlio, nisam učestvovao u javnim nabavkama. Borit ću se do zadnjeg atoma snage. Dao sam podršku Aleksandru Jankoviću. Janković nije odustao, ne znam šta više tu da se polemiše. Otišao sam u Novi Grad kako bi provjerio situaciju. Neka svi prošetaju ulicom Novog Grada i neka vide šta će građani da kažu. Molim Aleksandra Jankovića da ne odustaje. Ovo je zemlja kojoj takvi ljudi trebaju, kazao je Grmuša nakon napuštanja stranke.

Zanimljivo je da se posljednjih dana vodi žustra kampanja protiv PDP-a i od strane režimskih medija u RS-u. Gotovo da nema dana da iz Dodikovih redova ne čujemo kako je PDP pred gašenjem te kako će članovi stranke masovno preći u Dodikov SNSD. Također, predsjednika stranke Birenovića optužuje se da je dobio ogroman novac od gradonačelnika Banje Luke Stanivukovića kako bi podržao njegovu kampanju.

Stoga smo predsjednika te stranke Branislava Borenovića upitali što se krije iza svega i kakvi su daljnji koraci rukovodstva stranke.

-Stanivuković i PDP pobjeđuju u Banjaluci i zato je tolika količina neistina i frustracija, koje se graniče sa nevjerovatnom mržnjom i glupostima. Neboluzne priče i laži oko nekakvih para za kandidature su u domenu naučne fantastike, i sa gnušanjem i prezirom ih odbacujem, nikada niti jednu marku ni od koga nisam, i nemam namjeru uzeti.

Ovakvi bezočni napadi i lažni natpisi su rezultat posljednja četiri istraživanja koja su rađena u Banjaluci. Sva ta istraživanja, od četiri različite renomirane kuće pokazuju da Draško Stanivuković pobjeđuje, i da je “mrtva” trka za odborničke mandate između PDP-a i SNSD-a. Prednost Stanivukovića u odnosu na SNSD-ovog Šobota ide od 5% pa do preko deset posto, u zavisnosti da li ce Radojičić biti kandidat za gradonačelnika. I da bude jasno, u svim tim najnovijim istraživanjima Trivićka jedva da ima 10% podrške i nema nikakvu šansu da bilo šta napravi, i zato tolike napadi, tolike laži. To je razlog organizovane kampanje, u kojoj jednako učestvuju režimski i tzv. opozicioni mediji.

Takmiče se ATV, Vasković, Faktor magazin…ko će više pljuvati i lagati. Brzo će izbori pa ćete vidjeti. Banjaluka je odlična, ogromno interesovanje za listu, možemo dvije respektabilne liste napraviti, sjajna pobjednička atmosfera. Rekao sam oko Novog Grada, sve smo učinili da napravimo kompromis unutar odbora i opozicije. Na kraju od predloženog kompromisnog prijedloga i kandidature za načelnika odustao je bivši predsjednik odbora Janković, i o tome lično obavjestio potpredsjednika Crnadka i mene. Zadržali smo u Novom Gradu taj jedinstven primjer u Srpskoj, zajednički kandidat za načelnika doktor Gašić iz PDP-a i zajednička lista sve pod nazivom Ujedinjena opozicija PDP-SDS koju nosi Šumar iz SDS-a. Što se tiče Laktaša, tamo već duže vrijeme nemamo odbor već jednog čovjeka, povjerenika koji je prešao u SNSD, što je klasični odraz moralnog posrnuća društva u kojem živimo.

Kotor Varoš, jedna od najrazvijenijih opština u RS i BiH sa najvećom stopom zaposlenosti, poznat bastion PDP-a i SDS-a, ide ponovo aktuelni načelnik Zdenko Sakan. U ostalim gradovima i opštinama, negdje je bolja, negdje manje bolja situacija, kao i u svim političkim organizacijama u ovim složenim društveno-političkim vremenima u kojima prednjače sujete, frustracije i nemoral. Ponavljam, samo je najžešći napad na PDP, i to isključivo zbog Banjaluke u kojoj pobjeđujemo.

Mnogo dobrih stvari urađeno, Banjaluka je ljepša, bolja, građani to osjećaju, vide i zato je Stanivukoviću i PDP-u tako velika podrška. Mjesecima se utrkuju pojedini režimsko-kvaziopozicioni mediji da nestajemo, da se raspadamo, da jedva prelazimo cenzus u Banjaluci. Kakva smijurija, da se neko tako dugo bavi nečim što je nestalo ili čega nema!? Apsurd nad apsurdima. Nas ovi bezočni lažni napadi samo jačaju, a mene posebno. Dobijam još veću snagu, da istrajemo i posvećeno se borimo za pravdu i istnu, rekao je Borenović.

Takošer, Borenović je za kraj kazao kako nakon izjave za „Slobodnu Bosnu“ više o toj temi neće istupati u medijima dok PDP-ovi odvjetnici ne upute upozorenje medijima zbog prenošenja lažnih vijesti što će se dogoditi vrlo brzo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button