Vijesti

ZASTUPNIK RAMIZ SALKIĆ ZVONI NA UZBUNU: „Entitet Republika Srpska samo formalno vodiće se kao dio BiH

Ramiz Salikić, zastupnik u Narodnoj Skupštini, poručio je kako je ubrzana realizacija deklaracije svesrpskog sabora kroz prisustvo helikoptera policije Srbije u Trebinju i izmjene zakona o zastavi grbu i himni dokaz su zloupotrebe ovog mehanizma.

Mehanizam dezintegracije države kroz specijalne i paralelne veze Srbije i entiteta Rs ćini se efikasnijim od slabašnih mehanizama unutrašnje integracije koju predviđa dejtonski mirovni sporazum.

Ovako ako se nastavi samo formalno entitet Rs vodiće se kao dio države a sve drugo će izgledati kao da je dio Srbije.

Ustavni sud BiH proglasio je grb Nemanjića I himnu “Bože pravde” kao diskriminirajuće. Oni su po ovoj odluci ustavnog suda Bosne i Hercegovine diskriminirajuči prema onima koji se ne izjasnjavaju kao srbi u ovom entitetu u bilo kom obliku da se nalaze u zakonima ovog entiteta.

Entitet Rs nije država te kao takav nema pravo niti obavezu intoniranja niti isticanja obilježja drugih zemalja na svojim skupovima. Mehanizam specijalnih i paralelnih veza snažno se koristi za tihu dezintegraciju države Bosne i Hercegovine.

Ubrzana realizacija deklaracije svesrpskog sabora kroz prisustvo helikoptera policije Srbije u Trebinju i izmjene zakona o zastavi grbu i himni dokaz su zloupotrebe ovog mehanizma, poručio je Ramiz Salkić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button