Vijesti

NEBOJŠA VUKANOVIĆ NAKON INCIDENTA U NSRS-u: “Evo me ispred, stojim k’o ćuko, istjerali su me…”

(…) kako nestašno dijete s časa.

Danas je Nebojša Vukanović, zastupnik liste Za pravdu i red, udaljen je sa sjednice NSRS-a.

Udaljio ga je Nenad Stevandić, predsjednik NSRS-a, uz obrazloženje da je vrijeđao Milorada Dodika, predsjednika RS-a, na sjednici o “Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda”.

Dobili smo maloprije Nebojšu Vukanovića i pitali ga šta to bi opet i gdje se trenutno nalazi.

“A šta ćeš. Izdajnik. Evo me sjedim ispred Skupštine, šta da radim. Istjerali su me kao nestašno dijete s časa, koje onda dobije neopravdan čas i skloni se u park. U salu ne smijem uči dok se na završi ova tačka, stojim k’o ćuko. Mogu onda ući na sljedeću tačku, ali tek možda za sat, dva”, rekao nam je Vukanović.

Predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković se izvinio gostima iz Skupštine Srbije koju su danas u Banjoj Luci u radnoj posjeti.

“U, vidi se da im nije bilo pravo. Jer znaš, kod njih niko ne smije spomenuti Aleksandra Vučića. Bio je muk, samo šutnja. Sam sam protiv svih, u pravom smislu riječi”.

A kako je reagovao ostatak opozicije, pitamo. “A šta će, ni oni ne smiju ništa reći protiv Vučića”.

Govorio je Vukanović i o Crnoj Gori navodeći kako je njima “poturena” rezolucija o Jasenovcu, a RS nije razmatrala istu.

“Zašto? Zato što ne smije Dodik da se zamjeri s prijateljima iz Zagreba – Milanovićem i Plenkovičem koj mu kao Beograd drži leđa. Samo da znate vi gospodo iz Srbije, firma Sirius pod sankcijama bliska porodici Dodik, skupa s odašiljačima i vezamao iz Zagreba 25 miliona posao. Željeli ste ubaciti Jasenovac pa su se Nijemci ljutili. Nemojte tražiti da ljudi budu podanici.”

Vrlo brzo nakon incidenta, Vukanović je napisao tekst za svoj blog.

“Dodika i Stevandića je posebno pogodila istina ko je oktroisan i na silu nametnut od stranaca sa svega dva poslanika, ko je bio dašak svježine na Balkanu, ko je sluga zapada, te kako je Dodik vrijeđao Vučića i govorio da je pobačaj, kada je podržavao Tadića, pa se ponovo Dodik verbalno uneredio, imao napad logoreje, vrijeđao me, psovao, prijetio i Zagi Grahovac, a onda priznao da sam za njega nerješiva enigma i da ne zna šta će da mnom, jer uprkos svim napadima, montiranim staljinističkim sudskim procesima i presudama ne odustajem”, objavio je Vukanović.

Do sljedeće tačke je na kafi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button