NajnovijeVijesti

Čovićeva glasila slave odlazak Murphyja

Portal ABC blizak vrhu HDZ-a Dragana Čovića, piše a je imenovan novi američki ambasador Bosni i Hercegovini te da je Predsjedništvo BlH na svojoj sjednici još prije nekoliko sedmica dalo agreman novoimenovanom ambasadoru.

Pozivajući se na pisanje crnogorskog Žurnala, portal ABC piše da se novoimenovani ambasador trenutno nalazi u svojoj zemlji na pripremama za preuzimanje nove dužnosti, što znači da trenutni ambasador u Bosni i Hercegovini, Michael Murphy, broji posljednje dane u Sarajevu.

Prema informacijama crnogorskog portala Žurnal.me, radi se o Douglasu Jonesu.

Novi amabasador je Douglas D. Jones koji je bio zamjenik pomoćnika državnog sekretara za evropska i euroazijska pitanja u septembru 2021. On nadgleda europsku sigurnost, uključujući NATO, OEBS i kontrolu konvencionalnog naoružanja, Sjevernu Evropu, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo, Irsku i nordijske i baltičke zemlje, kao i arktičku sigurnost. Jones je nedavno služio kao otpravnik poslova i zamjenik šefa misije u Misiji SAD-a pri NATO-u od avgusta 2018. do septembra 2021.

Portal ABC piše da se Murphy u Bosni i Hercegovini nametnuo kao protektor i samozvani vladar Bosne i Hercegovine.

“Domaći lakrdijaši od političara (izuzev Dodika koja ga je redovno množio s nulom) su mu redovno išli na ‘brifing’ te mu podnosili izvještaje i ponašali se podanički i sa velikom dozom straha. A po nama Murphyy je jedan zločesti političar koji je srušio kakav takav dogovor političkih predstavnika naroda (Laktaši) i tako svojom političkom arogancijom i bahatošću gurnuo ovaj protektorat još dublje u probleme. Murphyju želimo puno sreće i zdravlja i da se više nikad kao političar ne pojavljuje u našem napaćenom protektoratu”, poručuje ABC portal na kraju teksta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button