Vijesti

Semir Efendić: Trojka nije ni za šta. Osim parade

Poznata novinarka Rubina Čengić požalila se načelniku Novog Grada Sarajevo Semiru Efendiću na nečistoću i mrak u naselju Dobrinja 3.

“Poštovani Načelniče,

U Dobrinji 3 u jednoj ulici vec 20 dana ne radi rasvjeta, komšije se kunu da su u ulici vidjeli lisicu, u lokalnoj rijeci su se pojavile otrovne zmije, kontejneti su na 36 stepeni puni i užasno smrde….

Super su i bazen i sportski teren i kružni tok, ali ko će ih koristiti ako svi “pocrkamo”?”, napisala je ona na svom Facebook profilu.

Ubrzo je stigao odgovor Efendića.

“Samo to treba javiti Vladi Kantona Sarajevo. Rasvjetu održava KJKP Park, smeće čisti KJKP Rad, a obaveza kantona su i mjere deratizacije i sve ostalo što oni očito nisu u stanju raditi. Ali eto morat će nekad ljudi shvatiti da ta ekipa nije ni za šta osim za parade”, napisao je načelnik Novog Grada.

Ubrzo je i pojasnio šta znači skraćenica “KJKP”.

“KANTONALNO JAVNO KOMUNALNO PREDUZEĆE”, napisao je Efendić velikim slovima i istakao da tu općina nema nadležnosti.

Čengić ga je upitala šta su, onda, ovlasti općine na šta je on odgovorio:

“Matični ured, izdavanje rodnih listova, sklapanje vjenčanja i izdavanje vjenčanih listova, izdavanje urbanističkih i građevinskih dozvola, izgradnja lokalne infrastrukture, izgradnja i održavanje lokalnih cesta, lokalnih vodovoda, i mnoge druge.

Ali u KS kompletna komunalna privreda je kantonalna nadleznost…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button