Vijesti

MAJA GOJKOVIĆ UHVAĆENA „NA DJELU“: Vučićeva predsjednica Pokrajinske vlade pokušala zamijeniti teze, skandal se dogodio u njenom gradu…

Ona je dodala da je sa Sabora prvenstveno upućena poruka zajedništva i mira, dodajući da je riječ mir danas najskuplja riječ u Evropi i u svijetu, a i u okruženju.

Predsjednica Pokrajinske vlade Maja Gojković kazala je da je „besmislen pokušaj da Srbi budu proglašeni genocidnim, jer je dobro poznato da u svojoj istoriji to nikada nisu bili“.

-Zahvljajući srpskim i žrtvama velikih naroda u dva svjetska rata Evropa je mogla da odahne duži niz godina, kazala je ona.

Govoreći o Svesrpskom saboru i deklaraciji koja je na njemu usvojena, Gojković je kazala da je riječ o istorijskom događaju, jer na političkoj sceni dugo nije bilo tako snažne poruke važnih političkih činilaca u Srbiji i Republici Srpskoj, uz prisustvo srpskih predstavnika iz zemalja regiona.

– Potrebni su nam zajednička kultura i obrazovanje, uz veliku sabornost Srpske pravoslavne crkve, koja je naš krov ispod kojeg živimo vekovima, rekla je Gojković za režimske “Večerenje novosti”.

Ona je dodala da je sa Sabora prvenstveno upućena poruka zajedništva i mira, dodajući da je riječ mir danas najskuplja riječ u Evropi i u svijetu, a i u okruženju.

Komentirajući negativne reakcije na Svesrpski sabor, Gojković je kazala da je „uočljivo da se niko ne raduje slozi srpskog naroda i da je to vidljivo i kroz istoriju“.

Jasno je kako je Maja Gojković poput Vučića i Dodika pokušala zamijeniti teze, jer je njezin stranački šef Aleksandar Vučić uz podršku Milorada Dodika, jedini koji je sve vrijeme tvrdio da se Rezolucijom o genocidu u Srebrenici pokušava srpski narod proglasiti genocidnim, što se pokazalo kao potpuna besmislica.

Išlo se toliko daleko da su stranački jurišnici SNS-a na kanalizacionim kolektorima u Novom Sadu kačili natpise s porukom „Mi nismo genocidan narod“ o čemu je za „Slobodnu Bosnu“ govorio i nekadašnji lider LDV-a Nenad Čanak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button