Vijesti

“POVUČEŠ SE I SVE JE RIJEŠENO; UČINI NEŠTO, GLADNI SMO…”: Burne reakcije na društvenim mrežama nakon istupa Milorada Dodika…

Donosimo samo one komentare koji nemaju uvredljiv sadržaj.

Ne stišavaju se reakcije na driuštvenim mrećama nakon istupa Milorada Dodika, predsjednika bh. entiteta Republika Srpska.

Naime, Dodik je najavio da će do kraja godine biti donesen kompletan plan kako da Republika Srpska preživi “teško vrijeme raznih pritisaka i sankcija, te da u takvim uslovima očuva institucionalnu snagu i zadovoljavajući stepen razvoja”.

Nakon njegovih riječi uslijedile su brojne reakcije. Donosimo samo one komentare koji nemaju uvredljiv sadržaj.

Podsjetimo, Dodik je kazao da na tom planu radi zajedno sa timom domaćih stručnjaka i prijatelja iz inostranstva, jer su pritisci ozbiljan problem, ali da je RS napravila unutrašnje tkivo koje može da funkcioniše i u takvim okolnostima.

On je naveo da se traže i procjene nadležnih ekonomskih fakulteta i instituta s ciljem očuvanja institucionalne snage i dostignutog stepena razvoja Republike Srpske i najavio da će u narednom periodu biti razmatran i status banaka.

Kazao je da bi bilo sigurnije ulaganje novac u državu, nego u banke, kojima je poručio da će raditi u skladu sa Ustavom i zakonima ili neće raditi.

Dodik je kazao da strane banke ovdje koriste domaće depozite, platni promet i ostalo da ostvare enormne zarade, te da je to daleko više sredstava nego ono što su stranci dali BiH.

-Mislim da ćemo odmah nakon izbora izaći sa nizom tih mjera. Pitaćemo javnost šta o tome misle, jer želimo da mjere budu vlasništvo našeg naroda kao što je i Republika Srpska, poručio je Dodik.

On je dodao da nije sretan što se uvode tihe sankcije, ali vjeruje da ovaj narod voli Republiku Srpsku i da shvata da sve što ne ide u stvari ne ide zbog intervencija stranaca koji žele da ukinu Republiku Srpsku i naprave BiH koja bi bila tamnica za Srbe.

-Ukoliko bi Republika Srpska ostala bez svojih prava, Srbima u BiH bi bilo mnogo gore nego što im je sada u Federaciji BiH. Stranci sada čekaju da vide ishod lokalnih izbora, odnosno da vide da li on ima snagu ili ne.

Sve dok budem imao podršku naroda biću aktivan u politici, a otići ću onda kada ta podrška izostane.

-Mislim da sada nemam pravo na povlačenje, kazao je on.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button