Vijesti

VUKANOVIĆ OPLEO PO LIDERU SNSD-a: “Dodik se od separatiste i srbende pretvorio u BH fanatikosa

Istup predsjednika RS-a Milorada Dodika na platformi X u kojem je naveo da “secesija nikada nije bila naša politika”, prokomentirao je opozicioni zastupnik u NSRS-u Nebojša Vukanović.

“Ako je suditi po promijenjenom ponašanju i diskursu, te statusu Milorada Dodika na društvenoj mreži “iks”, bivšem “Twitteru”, on i Željka se polako vraćaju na fabrička podešavanja, na vrijeme kada su bili dašak svježine na Balkanu. Strah i sankcije čine čudo, pa se Dodik, uplašen zbog mogućeg gubitka vlasti, novca i privilegija, od separatiste i srbende koji godinama galami, najavljuje samostalnost i nezavisnost RS, koji otvoreno prijeti secesijom i razdružuvanjem, sada pretvorio u BH fanatikosa i centralistu koji ne spori suverenitet domovine BiH.
Podsjetimo, predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik istakao je da je borba protiv terorizma obaveza cjelokupnog slobodnog svijeta i da je u tom kontekstu značajna posjeta direktora CIA-e Williama Burnsa BiH

Dodik je rekao da je RS posvećena toj borbi i da pozdravlja svaku saradnju u toj oblasti.

“RS nikada nije sporila suverenitet i teritorijalni integritet BiH shodno Dejtonskom sporazumu i secesija nikada nije bila naša politika. Ali RS ima pravo na političku borbu za svoj status, shodno slovu Dejtonskog sporazuma”, poručio je Dodik.

Ponovio je svoj stav da je “BiH zajednica dva ravnopravna entiteta i tri konstitutivna naroda” i da s toga ohrabruje stav Burnsa da “odgovornost za funkcionisanje zemlje leži na svim etničkim zajednicama”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button