Vijesti

(VIDEO) PORUKA LIDERA SDA BAKIRA IZETBEGOVIĆA: “Djela Alije Izetbegovića treba da budu inspiracija

U Multimedijalnom centru Kovači večeras je održana Akademija povodom 99. godišnjice rođenja Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH i osnivača SDA.

Na današnji dan, kada se obilježava 99 godina od rođenja prvog demokratski izabranog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, njegov sin i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović poručio je da se svi trebaju pokušati inspirisati Alijinim djelima.

“Večeras ćemo se prisjetiti njega, njegove misli i načina na koji je radio. Pokušat ćemo se time inspirisati kako bi on postupio u ovakvoj situaciji jer je Alija bio politički autsajder jer je došao na političku scenu s druge strane, iz zatvora. Znači nije bio u sistemu i bio je prisiljen da se bori sa iskusnim političarima, koji su bili u sistemu iza kojih je stajala država. On je u nemogućim uslovima, jer je njegova zemlja bila opkoljena, pravio državu i vojsku. Ne mogu reći da su Alija i njegovi suborci pobijedili, ali nisu izgubili rat od daleko nadmašivih neprijatelja. Namjeravamo sve to dokučiti na večerašnjoj akademiji u amfiteatru Multimedijalnog centra Kovači”, izjavio je novinarima Bakir Izetbegović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button