Vijesti

Milorad Dodik se “pohvalio” večerom sa diplomatom i komplimentom koji je “dobio” od direktora CIA-e(?!)

Direktor CIA poruke prenosi samo ozbiljnim ljudima. Ako je gospodin Burns imao poruku za Vas, onda ste ozbiljna politička ličnost, citirao je Dodik (navodnu) izjavu diplomate

Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska, oglasio se na platformi X i objavio kako je “sinoć na večeri s jednim diplomatom čuo zanimljivo razmišljanje”, a nakon kojeg je zaključio da je ujedno, kako navodi, dobio i ozbiljan kompliment.

Naime, Dodik je prepričao kako mu je diplomata kazao kako “danima čita da je gospodin Burns (William Burns, direktor CIA-e, op. pr.) došao u BiH da bi njemu (Dodiku) prenio poruku.

“Direktor CIA nije poštar pa da raznosi poštu.

Direktor CIA je mnogo ozbiljan čovjek i mnogo ozbiljan funkcioner, koji poruke prenosi samo ozbiljnim ljudima. Ako je gospodin Burns imao poruku za Vas, onda ste ozbiljna politička ličnost
Ako nije imao poruku ni za koga drugog u BiH, onda su oni politički bezvrijedni.
Ispada da ste Vi jedina ozbiljna politička figura u BiH.”

– Veći kompliment nisam mogao da dobijem, zaključio je Dodik.

Podsjetimo, William Burns, direktor Centralne obavještajne agencije (CIA), prilikom posjete našoj zemlji sastao se sa kolegama iz obavještajne zajednice, članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine i ministrom vanjskih poslova BiH.

Među temama razgovora bili su i zabrinjavajuća secesionistička retorika i djelovanje Dodika te Vlade Republike Srpske. Nakon te posjete, Dodik je, istina nakratko, povukao ručnu, pa izjavio da Republika Srpska nikada niјe sporila suverenitet i teritoriјalni integritet BiH shodno Deјtonskom sporazumu, te da “secesiјa nikada niјe bila naša politika”. Hvalio je direktora CIA-e, ali ubrzo se vratio na svoje “postavke” pa je po ko zna koji put zaprijetio da “ako dirnu imovinu, Republika Srpska ide u samostalnost”. Tada je poručio i da “tu neće pomoći ni direktor CIA, niti iko drugi”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button