Vijesti

Dok se na Jahorini krčmi državna imovina, SNSD-ovac ismijavaju Ustavni sud

To što je navodno do knjiženja zemljišta na Jahorini na novog vlasnika došlo prije odluke Ustavnog suda BiH, ne znači da će tako i ostati

Državno zemljište na Jahorini uknjiženo je u vlasništvo teslićke firme Drvo-Export, iza koje stoji SNSD-ov odbornik Srđan Klječanin Rufi.

ISMIJAVANJE SUDIJA
Ustavni sud BiH je prije dvadesetak dana odlučio da se sve u vezi sa prodajom 56.000 kvadrata državnog zemljišta na Jahorini poništi u roku od tri mjeseca.

– Vladi Republike Srpske i Ministarstvu trgovine i turizma RS-a je naloženo da preduzmu odgovarajuće korake kojima će poništiti sve odluke i aktivnosti zasnovane na osporenoj odluci, saopćio je Ustavni sud BiH, iz kojeg su naglasili da je Vlada RS-a raspolagala državnom imovinom koja je pod zabranom raspolaganja i koja je u isključivoj nadležnosti institucija Bosne i Hercegovine.
Nedeljko Elek (SNSD), predsjednik NO Olimpijskog centra Jahorina, ismijao je ovu odluku kazavši da “to nije Ustavni, nego zaustavni sud, koji želi zaustaviti sve investicije u Republici Srpskoj”.

Nikome nećemo dopuštati da nameće odluke, kažu u Ministarstvu

Imovina je uknjižena isti dan, tako da tu nema nikakvih problema, evo, pozvat ćemo sudije Ustavnog suda da dođu na trampolinu, dodao je, a imao je poziv i za tužioce koji bi mogli reagovati zbog toga što se nepoštivanje odluka koje donese Ustavni sud BiH smatra krivičnim djelom.

Pozvat ćemo i tužioce na roler coaster, pa neka se vrte, rekao je Elek.

U Ministarstvu trgovine i turizma kažu da su potpisivanje ugovora o prodaji, zatim uplata novca, cijeli 41 milion maraka, a potom i knjiženje zemljišta na novog vlasnika, urađeni prije odluke Ustavnog suda BiH. Poručuju da je sve urađeno u skladu sa Ustavom i zakonima RS-a i u skladu sa nadležnostima datim Dejtonskim mirovnim sporazumom, te da nikome neće dopuštati da nameće neke odluke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button