Vijesti

ŠOK U PARLAMENTU REPUBLIKE SRPSKE: “Mi smo Hercegovci najviše vezani za Nemanjiće, od svetog Save do danas…”

Inače, ovaj zakon proistekao je iz Deklaracije Svesrpskog sabora, koju je NSRS također usvojila, usprkos jasnim upozorenjima visokog predstavnika.

Narodna skupština Republike Srpske vratila je u upotrebu grb s dvoglavim orlom Nemanjića i himnu “Bože pravde”. Ovim zakonom grb i himna u ovom entitetu bit će i službeni, ukoliko njihova ustavnost sudski ne bude osporena, jednako kao i davne 2006. godine. Inače, ovaj zakon proistekao je iz Deklaracije Svesrpskog sabora, koju je NSRS također usvojila, usprkos jasnim upozorenjima visokog predstavnika.

Tokom diskusije o Prijedlogu Zakona o upotrebi grba, zastave i himne, koji je prijedlog Nenada Stevandića, zastupnik Nebojša Vukanović govorio je o stvarnim namjerama predlagača, “da se prikažu lažno narodu kao neke patriote, borci za napaćeno srpstvo i nacionalnu stvar a suštinski sve je samo paravan za pljačku, kriminal i korupciju nevjerovatnih razmjera”.

-Ovakvo licemjerno dugogodišnje ponašanje vlasti, kao i društvo velike nepravde koje su stvorili, većini naroda je ogadilo iskrena patriotska osjećanja, jer kad demobilisani borci koji žive na ivici vide kako se u prsi busaju dezerteri, ratni profiteri, tajkuni i političari na vlasti, sve im se smuči, a upravo na ovu temu je bila diskusija o prijedlogu Zakona.

U nastavku pogledajte izlaganje Nebojše Vukanovića!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button