Vijesti

Poslanica DPS-a koja je izazvala mnogo pažnje: Vlada Crne Gore je sklepana u Vučićevom kabinetu, samo oko jedne stvari se on prevario

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Crne Gore Aleksandra Vuković-Kuč obratila se jučer na sjednici Skupštini Crne Gore i svojim govorom podigla veliku prašinu. Danas se javila za N1 i objasnila razloge svog istupa, te ponovila ranije stavove o formiranju nove Vlade Crne Gore.

Vuković-Kuč je istakla da je Bošnjačka stranka, koja je od jučer dio vlasti u Crnoj Gori, zapravo zajedno sa onima koji negiraju genocid u Srebrenici i veličaju ratne zločince kako iz ovog, ali i Drugog svjetskog rata.

“Jučer sam branila bošnjački narod od odluke Bošnjačke stranke da prvi put u historiji Crne Gore od 1945. godine uđe u Vladu Crne Gore sa, možemo slobodno reći, profašističkom partijom kakva je Nova Srpska demokratija jer partija čiji lideri podršavaju Ratka Mladića i Radovana Karadžića i traže podizanje spomenika zločincima iz Drugog svjetskog rata Draži Mihajloviću i Pavli Đurišiću i lideri koji negiraju genocid u Srebrenici se slobodno tako mogu kvalifikovati”, kazala je ona

Također je ponovila da je idejni tvorac ove Vlade predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ali je objasnila i u čemu se on prevario.

“Vlada Crne Gore je sklepana u kabinetu Aleksandra Vučića i naravno da on pravi tlocrt te Vlade. On je dobar strateg, ali se u jednom prevario jer ne zna ko su i što su crnogorski Bošnjaci”, istakla je Vuković-Kuč.

Prema njenim riječima ova dešavanja u Crnoj Gori su početak etno-federalizacije ove države.

Bošnjačka stranka dobila je mjesto potpredsjednika Vlade Crne Gore za vanjsku politiku, ministra vanjskih poslova, ministra za socijalnu brigu, brigu o porodici i demografiji, ministra dijaspore, ministra rudarstva, nafte i plina i ministra za regionalni i institucionalni razvoj i nevladin sektor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button