Vijesti

Oštra poruka Dodiku, Milanoviću, Vučeviću: Džaba vam bine i govori, vaše hiljadu puta ponovljene laži

nikada ni približno ne mogu zasjeniti hiljade sati, milione stranica teksta, stotine hiljada fotografija, dokumenata, video zapisa, fotografija i drugih dokaza koji neumoljivo govore istinu.

Socijaldemokratska partija BiH poručila je da je zabrinjavajuće i tužno gledati kako se domaći zvaničnici, kao i oni iz okruženja, utrkuju u poricanju sudski utvrđenih činjenica o zločinima počinjenim u BiH.

“Uvjeravanje da su svjedočenja, dokazi i činjenice jedna “strana” priče, a ne prosta i neupitna historijska istina je poricanje neporecivog. Postaje žalosno gledati kako sa kićenih bina umišljeni državnici lažu sebe i one kojim se obraćaju, gubeći i onu mrvu dostojanstva koju su možda do tog trenutka mogli zadržati. Čak se trude i dalje, umjesto odavanja pijeteta, žrtve predstavljati prijetnjom što je ogavna i opasna praksa.

Negiranje genocida, udruženog zločinačkog poduhvata, revidiranje istine o Narodnooslobodilačkoj borbi u Drugom svjetskom ratu u stvari samo daje pravu sliku o vama samima.

Uzalud vam i bezbroj puta ponovljena laž, sve to ipak ostaje samo laž. Cijeli svijet zna da su partizani-antifašisti porazili fašiste, četnike i druge sluge sila Osovine. Taj antifašizam je temelj savremene Bosne i Hercegovine. Cijeli svijet zna i prepozna da je u Bosni i Hercegovini počinjen genocid i o važnosti i priznanju te istine je usvojena rezolucija UN-a
Najviši internacionalni sudovi popunjeni najvećim ekspertima iz struke su utvrdili nepobitne sudske istine:

1. U BiH su počinjeni genocid i udruženi zločinački poduhvat;

2. Za ove i druge zločine protiv čovječnosti sudilo se konkretnim nalogodavcima i počiniteljima unutar zlotvorskih sistema, čija krivica za zlodjela je utvrđena van svake sumnje;

3. Arhiv Internacionalnog suda za zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji sadrži hiljade dužnih metara fizičkih spisa i više od tri petabajta digitalnih podataka, uključujući karte, predmete, dokumente, fotografije, audiovizuelne snimke, baze podataka i druge vrste akata. Radi se o najdokumentiranijim sudskim procesima i najobimnijim dokaznim materijalima u novijoj historiji, koji su temelj svih presuda kojim je do u detalje dokazan svaki od počinjenih i presuđenih zločina.

Da podsjetimo, jedan petabajt je otprilike jednak 500 milijardi stranica standardnog printanog teksta ili 200 miliona fotografija od pet megabajta. Zatim to Milorade (Dodik, predsjednik bh.entiteta RS), Miloše (Vučević, premijer Srbije) i Zorane (Milanović, predsjednik Hrvatske) pomnožite sa tri!

Džaba vam sve bine i govori, vaše hiljadu puta ponovljene laži nikada ni približno ne mogu zasjeniti hiljade sati, milione stranica teksta, stotine hiljada fotografija, dokumenata, video zapisa, fotografija i drugih dokaza koji neumoljivo govore istinu. Ta istina ne ide nigdje i ne izbljeđuje. Puno bi lakše i bolje bilo da prihvatite istinu, pokažete poštovanje prema žrtvama i prestanete se daljnjim laganjem koje ne pomaže ni živima ni mrtvima, naveli su iz SDP-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button