Vijesti

Nakon lekcije s srbijanskim kadetima: Konaković objavio dokumente

Ambasada Srbije zatražila je jučer notom dozvolu za ulazak helikoptera za potrebe gašenja požara u Bosni i Hercegovini, objavio je ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković.

Odmah je objasnio da Ministarstvo vanjskih poslova je i ovu notu proslijedilo na postupanje nadležnim institucijama jer MVP NE ODOBRAVA NITI ZABRANJUJE ULAZAK.

“Dopis smo proslijedili Ministarstvu komunikacija i transporta BiH koje izdaje dozvolu uz prethodnu saglasnost Ministarstva odbrane BiH.

Ako dobijemo predmetnu dozvolu istu proslijeđujemo dalje.

Situacija je ista kao i sa ulaskom vojnih kadeta za čiji ulazak je nadležna Granična policija BiH, a MVP ni u tom slučaju nema nadležnost da ODOBRI ILI ZABRANI ULAZAK”, objasnio je, poučen ranijim lošim iskustvom.

Konaković je upitao i “zašto politizira Kuštrić/SNSD i zašto su na brutalnim lažima kampanju pravili iz SDFA u slučaju ulaska vojnih kadeta meni je potpuno jasno, a jasno je i zašto to zajedno/horski rade”.

“Jasno mi je i zašto u svakom problemu vide MVP, NiP i mene lično.

Zato je naša obaveza da odgovaramo na laži, podvale, insinuacije i sve druge vrste spletki”, stoji u njegovoj Facebook objavi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button