Vijesti

Moguće da griješim, ali mislim da je namjerno” – Kamion iz Bijeljine prošao dijelom rute Marša mira

Na punktu preminulog Mehe Memića koji se nalazi na ruti od Nezuka do Liplja, a gdje Križevljani već petnaestak godina spremaju osvježenje za učesnike koji će ovdje uskoro proći, krenuo je kamoion pun drva iz Bijeljine.

Da bi kamion mogao proći, oni su morali podići skroz transparent, galamilili su što ide danas, i to rutom Marša mira. Prisutni kažu da se ovo nikada ranije nije desilo, a nema ovdje ni policije RS. Tvrde da je namjerno.

Vozač kaže da nije znao, da mu niko nije rekao šta se dešava. Inače na ovom punktu godinama se dijele kafa, čaj, limunada, keks, voće i voda.
Džemail Hamidović dijeli limunade, na punktu preminulog Mehe Memića. Naime, kazao je kako nikada neće odustati od ovoga uprkos brojnim iskušenjima.

– 15 godina kako dijelimo učesnicima Marša mira limunade, kafu, čajeve, neku voćku… Poselamio bih sve koji su u Maršu mira, da istrajemo do kraja. Imali smo namjeran incident. Križevljani, u ime rahmetli Mehe Memića svoju tradiciju održavaju 15 godina. Naslijedili smo njega i idemo do kraja. Ovo su naša lična sredstva. Uvijek ćemo biti tu. Nikada nismo imali problem ovih 15 godina. Do danas, rekao je Hamidović.
Potom se osvrnuo na kamion pun drva iz Bijeljine koji pokušao da prođe ovom lokacijom.

– Nikada niko nam nije stao na put. Niko nas nije ometao. Pitali smo vozača ko ga je poslao. Rekao nam je da nije znao za ovaj slučaj. To je nemoguće. Zna se da 8. jula kreće kolona. Nije se bunio. Da se bunio, ne bi bilo dobro. Ovo je neko napravio da se desio. Smatram da je provokacija. Moguće da griješim, ali istrpit ćemo do kraja. Ne mogu nam ako Bog da ništa. Želim svima koji su u Maršu mira da dobro prođu. Samo da svi stignu zdravo. Ne mogu kako hoće, ali ne dokle hoće, kazao je Hamidović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button