Vijesti

Konaković odgovorio Dačiću: Ne držite nam moralne pridike o saradnji, vi štitite ubice i ratne zločince

Izručite nam Ećima, Savčića, Pelemiša i desetine drugih zločinaca koji su sijali smrt po našoj zemlji i tek onda možemo govoriti o “normalnoj saradnji”, rekao je Konaković

Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, reagovao je na jučerašnju izjavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivice Dačića koji je kazao da Konakovićeva najava o suspenziji Sporazuma o policijskoj saradnji BiH i Srbije predstavlja najbolji primjer besmisla i mržnje kojom se rukovode bošnjački političari u BiH.

U svojoj reakciji Konaković je Dačiću poručio da Srbija ne može držati moralne pridike Bosni i Hercegovini, posebno jer je riječ o zemlji koja krije na desetine osoba koje su optužene za najteže ratne zločine tokom agresije na našu zemlju.

Istakao je Konaković da je sporazum o saradnji štetan za našu zemlju, te je još jednom poručio da mu nije jasno zbog čega su Željko Komšić i Bakir Izetbegović omogućili pravljenje zajedničkih timova sa entitetskim i kantonalnim policijama, a bez saglasnosti države

– O tome kako je normalno da policijske strukture sarađuju širom svijeta vi ministre Dačiću ne možete govoriti sve dok vaše policijske strukture zajedno sa pravosudnim u Srbiji kriju desetine ratnih zločinaca koje naša zemlja traži, a za kojim su raspisane i potjernice Interpola.

Sve dok čuvate ubicu tuzlanske mladosti Novaka Đukića nikome vi ne možete držati moralne pridike

Sve dok vašu djecu u Novom Sadu liječi doktor smrti Duško Kornjača kojeg naše pravosuđe tereti za najgore zločine u Čajniču licemjerno je govoriti o normalnoj saradnji.

Izručite nam Ećima, Savčića, Pelemiša i desetine drugih zločinaca koji su sijali smrt po našoj zemlji i tek onda možemo govoriti o “normalnoj saradnji”.

Dvije studentice koje se veličale ratne zločince u našoj zemlji i napisale “nismo vas dovoljno pobili” nagradio je vaš sigurnosni sistem predvođen Vulinom stipendijama i danas ponosno šetaju Beogradom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button