Vijesti

Elmedin Konaković zvanično obaviješten o marširanju vojske iz Srbije po gradovima u BiH

Portal Istraga.ba objavio je dokument koji potvrđuje kako je Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine koje predvodi Elmedin Konaković obaviješteno o dolasku pripadnika Vojske Srbije na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Naime, kako je ranije i potvrđeno, Ambasada Srbije u Bosni i Hercegovini najavila je Ministarstvu vanjskih poslova BiH dolazak “studenta i kadeta Vojne akademije u Beogradu, predstavnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije”.

Prema objavljenom dokumentu, dopis je poslan 5. jula. Dokument sadrži i precizne podatke na kojem graničnom prijelazu će preći najvaljeni pripadnici Vojske Srbije te se mole nadležni organi da omoguće nesmetan prolaz i ubrzanu pasošku kontrolu.

Navedeno je će biti nošene svečane uniforme. Ministar Konaković je, dakle, bio ili morao biti upoznat sa ovim. Ministarstvo vanjskih poslova, sudeći prema reakcijama, nikoga nije obavijestilo o dolasku pripadnika Vojske Srbije, osim, kako se čini, Granične policije BiH.

Dok je Ambasada Srbije obavještavala Konakovićevo ministarstvo i dok su pripadnici Vojske Srbije bez problema ušetali u BiH, za to vrijeme ministar vanjskih poslova je na društvenim mrežama, umjesto institucija poput Predsjedništva BiH, Ministarstva odbrane…, obavještavao javnost kako napuhuje i ispuhuje rozog gumenog flaminga na plaži,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button