Vijesti

Dodik kaže da je “čovjek mira”: BiH je moranje za nas, predstavnici Bošnjaka da prestanu raditi protiv Republike Srpske

Osvijestite se već jednom i dajte da razgovaramo kao partneri, da se dogovorimo šta i kako dalje. Mi vam nudimo dijalog u dejtonskoj BiH i bez miješanja stranaca, ništa ispod toga ne dolazi u obzir – poručio je Dodik

Predsjednik RS Milorad Dodik istakao je da Republika Srpska i FBiH moraju sarađivati kao dobri partneri, koji se uzajamno poštuju i uvažavaju, i zato je dijalog političkih predstavnika tri konstitutivna naroda i dva ravnopravna entiteta jedino rješenje da se očuva dejtonska BiH i to bez međunarodnog intervencionizma.

– Naši stavovi su poznati, BiH je moranje za nas, ali prihvatamo i borimo se za očuvanje dejtonske i ustavne BiH, jer je ona jedini garant zajedničkog života Srba, Hrvata i Bošnjaka. Јedino dejtonska BiH je moguća i održiva. Bošnjački politički predstavnici uzalud se nadaju da će im miješanje stranaca, nametanje odluka i strani intervencionizam donijeti unitarnu BiH. Od toga nema ništa, rekao je Dodik u intervjuu Srni.

Predsjednik RS je pojasnio da je obaveza svih političara u Republici Srpskoj, Federaciji i BiH da pokažu više odgovornosti i spremnosti da zajedno stvore uslove za normalan rad, jer samo tako može se ići ka napretku.

– Bez obzira na to kako će naša budućnost izgledati, kao dobre komšije, moramo uraditi sve da sačuvamo stabilnost i omogućimo razvoj i Srpske i Federacije i u tom pogledu dijalog domaćih političara je ono što može dovesti do rješenja i kompromisa. I ponavljam, samo dijalog domaćih izabranih političkih predstavnika bez miješanja stranaca, poručio je Dodik.

Kampanja koja je svih ovih godina vođena protiv Republike Srpske, kao i tajno stavljanje na dnevni red rezolucije o Srebrenici, kako kaže Dodik, dovela je do ogromnog straha, mržnje i nepovjerenja između naroda u BiH, a Srbi više ne vide svoju budućnost u BiH koja im se pokušava nametnuti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button