Vijesti

ĆAMIL DURAKOVIĆ, POTPREDSJEDNIK RS-a: „Krajnje je vrijeme da neko reagira i podvuče liniju i preuzme kontrolu…“

Na Mrakovici će danas biti obilježena 82. godina od Bitke na Kozari, simbola stradanja i otpora u borbi protiv nacista i ustaša u Drugom svjetskom ratu.

Ćamil Duraković, potpredsjednik bh. entiteta RS, komentirao je defile Vojske Srbije kroz Prijedor, ali i neshvatljiv odnos medija u BiH kada je u pitanju izvještavanje o događaju u gradu u kojem je u ratu ubijeno 3.000 Bošnjaka.

-Zaista je zabrinjavajuće do koje mjere će se svaka prilika, prigoda i okolnost koristiti za provociranje, izazivanje napetosti i dolijevanje benzina na tinjajuću atmosferu u BiH, a naročito u entitetu RS. Osim neshvatljive, bahate i neodgovorne demonstracije sile moram reći da dodatno zabrinjava činjenica da je u javnosti, pa i medijima, neshvatljivo malo informacija o ovom događaju.

Kako u najavi koje nije bilo, tako i sada nakon što se defile stranih trupa već dogodio.

Ne znamo doslovno ništa osim da je bilo.

Odgovornost vlasti, međunarodnih političkih predstavnika i vojnih snaga pa i medija prema sve zabrinutijoj i sve uznemirenijoj javnosti je na kritično niskom nivou.

U zemlji u kojoj za PTSP više nije bitno ko je bio učesnik rata, a ko nije, gdje je oružja više nego što se zna, a usijanih i pijanih i opijenih glava više nego što se može i naslutiti ovakvo ponašanje izvan i ispod svih kriterija normalnog i prihvatljivog nije ništa drugo nego oznaka da je krajnje vrijeme da neko – bilo ko – reagira i podvuče liniju i preuzme kontrolu, rekao je Duraković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button