Vijesti

Verbalne vratolomije Ognjena Tadića: Podjela Bosne i Hercegovine se nudi u dobroj namjeri

Idejom da se napravi sporazum o razdruživanju i da se uputi FBiH, i Republika Srpska čini jedan zaista ozbiljan čin, kaže Tadić

Jedna od tema na predstojećem svesrpskom saboru, kako se očekuje, trebala bi biti i podjela BiH, odnosno kako to govori Milorad dodik, mirno razdruživanje. Njegov savjetnik Ognjen Tadić čak tvrdi kako se to radi u “dobroj namjeri”.

– Dobra je namjera da se i takve stvari raspravljaju, da se govori o tome kakvo je stanje u BiH, kako je uopšte došlo do ideje koja je vezana za razdruživanje.

Dobra namjera zbog toga što vi, ako bilo što gurate pod tepih, kao u nekom braku, u principu ne rješavate problem, stvarate puno veći. Idejom da se napravi sporazum o razdruživanju i da se uputi FBiH, i RS čini jedan zaista ozbiljan čin, jer na taj način Federaciju, svog partnera, dovodi u prostu poziciju da kaže ili si za razdruživanje ili si za normalizaciju odnosa.

Ovako kako je sada, to prosto ne može ostati. Jer ovo svakodnevno narušavanje Dejtonskog mirovnog sporazuma prosto nije održiv koncept, izjavio je Tadić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button