Vijesti

Sve odluke Predsjedništva BiH usvojene jednoglasno

Predsjedništvo BiH danas je održalo sjednicu u Sarajevu i nakon dužeg vremena nije bilo sporenja ni oko jedne tačke dnevog reda.

Tako je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine jednoglasno prihvatilo poziv predsjednice Sjeverne Makedonije Gordane Siljanovske Davkove za učešće na Samitu u okviru Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) koji će biti održan 13. juna 2024. u Skoplju.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je prihvatilo poziv Generalnog direktorata za ljudska prava i vladavinu prava Vijeća Evrope za učešće na 139. plenarnoj sjednici Venecijanske komisije, koja će biti održana 21. i 22. juna 2024. godine u Veneciji.

“Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv Evropske direkcije Ministarstva spoljnih poslova, Komonvelta i Razvojne kancelarije u ime premijera Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske za učešće na 4. sastanku Evropske političke zajednice koji će biti održan 18. jula 2024. godine u Engleskoj”, saopšteno je.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je prihvatilo poziv predsjednika Republike Azerbejdžan Ilhama Alijeva za učešće na Samitu svjetskih lidera o klimatskim akcijama, koji će biti održan od 12. do 13. novembra 2024. godine u Bakuu, u okviru 29. zasjedanja Konferencije stranaka Okvirne konvencije Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama (COP29).

Predsjedništvo BiH je prihvatilo Sporazum između Vijeća ministara BiH i Populacijskog fonda Ujedinjenih nacija.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button