Vijesti

Elmedin Konaković odgovorio Dodiku: Bilo bi baš dobro da objavi video, u loš položaj staviti će špijuna

Konaković kaže da bi volio da Dodik objavi snimak njegovog govora, ali da ipak misli da nema hrabrosti za to. I to iz dva razloga

Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik objavio je zagonetnu najavu u kojok tvrdi da ima ‘ekskluzivni’ snimak ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića iz Luksemburga, kojeg će navodno sutra objaviti.

Konaković kaže da bi volio da Dodik objavi snimak njegovog govora, ali da ipak misli da nema hrabrosti za to. I to iz dva razloga.

– Bilo bi baš dobro da objavi šta sam govorio na sastanku sa ministrima vanjskih poslova Evropske unije, al’ ja mislim da neće i da ne smije. Ne smije iz dva razloga, jedan je jer će cjelokupna javnost u BiH jasno čuti kako on kotira u Evropskoj uniji i kakva je štetočina, a drugi je što će u veoma loš položaj staviti špijuna koji snima sastanke, a špijun mu svakako stoji za nijansu bolje od njega u krugovima EU, istakao je Konaković

Podsjećamo, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sudjelovao je na poziv visokog predstavnika Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josepa Borrella, u Luksemburgu na sastanku ministara vanjskih poslova država članica EU i ministara vanjskih poslova zemalja Zapadnog Balkana u okviru sjednice Vijeća za vanjske poslove EU (FAC).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button