Vijesti

STEVANDIĆ UPOZORAVA I PRIJETI: “Rezolucija će dovesti do novih podjela i nesreće u BiH!” (VIDEO)

On je naveo da nijedan organ BiH nijednom odlukom nije podnio zahtjev Generalnoj skupštini UN za usvajanje rezolucije o Srebrenici.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da će “rezolucija o Srebrenici dovesti do podjela i nesreće u BiH i da je ključni argument za tvrdnju da je to ‘kukavičje jaje’ činjenica da BiH nije formalni tražilac i autor rezolucije, već je to privatni akt ambasadora BiH pri UN Zlatka Lagumdžije nastao kršenjem Ustava i uz pomoć nekoliko sila”.

Stevandić je rekao da je Vlada Republike Srpske uputila Vijeću sigurnosti UN-a “ozbiljan dokument” i da je upoznat i o onome što rade predstavnici Srbije u New Yorku u vezi sa rezolucijom o Srebrenici.

Najavio je da bi mogla da bude održana i vanredna sjednica Parlamenta Republike Srpske.

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske zakazana je za 22. maj, kada se možda očekuje glasanje o rezoluciji o Srebrenici. U vezi sa tim, prije ove redovne sjednice mogli bismo da zakažemo još jednu vanrednu ili posebnu sjednicu ili da jednom tačkom reagujemo na to”, istakao je Stevandić.

On je naveo da nijedan organ BiH nijednom odlukom nije podnio zahtjev Generalnoj skupštini UN za usvajanje rezolucije o Srebrenici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button