Vijesti

Novi detalji brutalnog zločina – Mujaga Čičkušić isplanirao ubistvo supruge i djece: Na vratima stana ostavio poruku

Istražioci pretpostavljaju da je motiv zločina bila ljubomora

Mujaga Čičkušić, koji je ubio svoju suprugu Amelu Čičkušić (34) i njihovo dvoje djece od dvije i devet godina, je po svemu sudeći, prethodno detaljno isplanirao zločin koji je počinio.

Istražioci, koji rade na ovom slučaju, su pronašli sjekiru, za koju se pretpostavlja da je njome izvršen ovaj stravičan zločin, kao i još nekoliko oštrih predmeta. Sjekira je poslana na vještačenje. Navodno, Mujaga Čičkušić je sjekiru kupio na pijaci kod Hemeta u Tuzli, nekoliko dana prije ubistva.

Inače, Mujaga Čičkušić je, kao i njegova supruga Amela, bio uposlenik UKC Tuzla, s tim što je on već neko vrijeme radio u Njemačkoj. Nekoliko dana prije brutalnog trostrukog ubistva, došao je kući iz Njemačke.

Istražioci pretpostavljaju da je motiv ovog zločina ljubomora. Prema položaju tijela žrtava istražioci pretpostavljaju da je majka pokušavala zaštiti i spasiti djecu od pomahnitalog muža i oca.

On se, kako je ranije objavljeno, nakon počinjenog zločina ubio skočivši sa zgrade koja se nalazi prekoputa one u kojoj je počinio ubistvo. Navodno je na vratima stana ostavio oproštajnu poruku u kojoj je napisao imena određenih osoba. Istražitelji trenutno rade i na utvrđivanju o kojim osobama se radi. Navodno su među imenima i pojedini Mujagini rođaci koji su mu pomogli da se zaposli u Njemačkoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button