Vijesti

Nermin Nikšić prekinuo trodnevnu šutnju

Premijer entiteta Federacije BiH i predsjednik Socijaldemokratske partije Nermin Nikšić prekinuo je trodnevnu šutnju na društvenim mrežama.

U tom vremenu desilo se i pismo predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i jednog od potpredsjednika SDP-a Denisa Bećirovića.

“Iako Predsjedništvo BiH ne učestvuje u izboru sudija Ustavnog suda BiH, pozivam Parlament Federacije BiH da ne podrži izbor Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH”, napisao je Bećirović jučer.

Za razliku od Elmedina Konakovića, Nikšić nije reagirao ni na to ni na niz drugih upozorenja i poziva da se ne glasa za Vukoju. Umjesto toga, na svom Facebook profilu pohvalio se uvođenjem elektronskog potpisa u Vladu Federacije BiH.
Jeste da je to “odavno već praksa u zemljama EU”, ali je obećao i nastavak papirologije “ali ne u ovoj mjeri kako to imamo sada”.

Prezentaciju digitalnog potpisa upriličio je u društvu s Edinom Fortom, državnim ministrom saobraćaja i komunijacija i predsjednikom Naše stranke, te direktorom Uprave za indirektno oporezivanje i istaknutim funkcioneromo Dodikovog SNSD-a Milanom Tegeltijom.

Tu negdje bio je i neizbježni Ramo Isak koji se fanovima pohvalio na Facebooku novim izdanjem selfija i portreta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button