Vijesti

INCIDENT U SREBRENICI: Ćamil Duraković otkrio detalje drame u Potočarima

Ćamil Duraković, potpredsjednik Republike Srpske otkrio je informacije o incidentu koji se protekle noći dogodio u blizini Memorijalnog centra u Potočarima, a o kojem se još nisu oglasile zvanične institucije.

Kako je kazao, tamo je zaustavljeno vozilo beogradskih registracijskih oznaka u sklopu rutinske kontrole.

Nedugo poslije toga, došlo je i do incidenta nakon kojeg je osoba koja je upravljala vozilom privedena.

Ćamil Duraković, potpredsjednik RS-a otkrio je detalje incidenta koji su izazvali putnici iz vozilo beogradskih registracijskih oznaka.

U nedjelju, 5. maja na ulazu u Memorijalni centar u Srebrenici bila je patrola MUP-a RS koja je zaustavljala vozila u svojoj redovnoj kontroli. U jednom trenutku su zaustavili jedno vozilo beogradskih tablica, ubrzo je nastala galama. Vjeruje se da je bio neko od njih u pripitom stanju, pa je više galamio. Tada su pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, koji osiguravaju Memorijalni centar, reagirali i došli da vide šta se dešava”, kaže Duraković.

Tada je došlo do incidenta, koji je rezultirao hapšenjem jedne osobe srpske nacionalnosti koja živi u Beogradu, koja je i dalje u pritvoru.

“Kada su prišli pripadnici Direkcije, pijani vozač je rekao „Pobiću vas sve“, došlo je do hapšenja i  ta osoba je i sada u stanici. Dobio je prekršajnu prijavu.

Napad na službeno lice koje osigurava Memorijalni centar. To mu se stavlja na teret”, rekao je Duraković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button